Si tudi ti želiš popolne kodre ?

Nikar se ne morem naveličati čudoviti, neenakomernih, a kljub temu tako modnih kodrov, ki jih kreirata morje in sonce. Obstaja precej trikov, kako oblikovati svoje lase s pomočjo toplote. Toda vročina prav tako poškoduje pramena las. Če prepogosto svoje lase oblikujete z likalnikom, kodralnikom ali kakršnim koli drugim toplim ‘orodjem’ za oblikovanje pričeske, so posledice: krhki, lomljivi lasje brez sijaja, ki nastanejo zaradi visoke temperaturne razlike.

1Nežnejši način oblikovanja pričeske je tako imenovan ” Baking “.

” Baking” pomeni, da z orodjem za stiliranje las na zelo nizki ravni toplote, oblikujete pramena za nekoliko daljši čas – približno pol minute do minuto. V nasprotju z običajnim likanjem, kodranjem,… lase počasi segrejete na dokaj nizko temperaturo (do 80 °C) in ne kot po navadi v nekaj sekundah na 200 °C .

2Ta varianta ni le veliko nežnejša do tvojih las, ob enem so kodri videti naravni – brez neproporcionalnega volumna. Tega se zavedajo tudi hollywoodske zvezde, ki se v zadnjih nekaj tednih pojavljajo izključno z nežnimi ‘Beach Waves’ kodri, kreirani na ta blag način.

Toda pozor: toplota ostane toplota, zato nikoli ne smeš pozabiti zaščititi svoje grive z ustreznimi sredstvi!