Kaj storiti, ko se make-up topi?

Tako kot imamo radi sonce, je lahko to precej zoprno, še posebej, ko se prične topiti in lomiti naša kozmetika. Kaj narediti, ko se začne naš make-up poslavljati?

sminkaŠMINKA

Če se je šminka stopilo v embalaži – nič hudega.  Šminko daj v senco in počakaj, da se ta ponovno strdi. Lahko jo položiš tudi v hladilnik ali zamrzovalnik in tako pospešiš proces. Če se je tvoja najljubša šminka prelomila na polovico, bo pomagal vžigalnik, s katerim segreješ in stopiš šminko tam, kjer se je odlomila in jo nežno pritisneš nazaj v embalažo.

BARVICA

Si kozmetično torbico pozabila na soncu in je konica tvoje barvice postala mehka? Nič hudega, barvico za nekaj minut postavi v kozarec z ledom in že jo lahko uporabljaš.

zacetnaSENČILO IN BLUSH

Je toplota tvoje senčilo ali blush popolnoma izsušila? Da bi kozmetika ponovno pridobila staro teksturo, ji dodaj nekaj kapljic fiziološke raztopine (kupiš jo lahko v lekarni). Ne skrbi, tekočina se bo popolnoma vpila in tvoja kozmetika bo ponovno mazljiva.

KOREKTOR

Pri visokih temperaturah kozmetika pogosto postane mehka in se pri nanosu tudi zlomi. Najpogosteje se to zgodi pri korektorju. Če je ta v stiku, uporabi enak trik z vžigalnikom kot pri šminki. Če pa je ta v paletki oz. posodici, nastale grude zgladi z žlico in ga za dobro uro postavi v hladilnik, tako se bo produkt povrnil v svoje prvotno agregatno stanje.