CeraVe: Svetovna dermokozmetična znamka končno tudi v Sloveniji!

Priljubljena znamka, ki so jo ustanovili dermatologi, z izdelki, ki se temeljijo na ceramidih, bo februarja na voljo v izbranih lekarnah v Sloveniji.

Če pozorno spremljate lepotne in kozmetične trende, je malo verjetno, da ne poznate znamke CeraVe. Novica meseca je, da priljubljena ameriška dermokozmetična znamka končno prihaja v Slovenijo. Še ta mesec!

CeraVe vlažilna krema

Gre za eno najbolj priljubljenih dermokozmetičnih znamk, ki obstaja od leta 2005. Izdelki CeraVe imajo v svojih temeljih trdno medicinsko podlago, saj jih je razvil in odobril dermatolog. Eden izmed njih, slavni Tom Allison, pa je tudi soustanovitelj znamke.

CeraVe je znan po tem, da kot podlago za svoje izdelke uporablja ceramide. To so molekule lipidov, ki jih naravno najdemo v naši koži in so odgovorne za njeno vlago in odpornost. Strokovnjaki so ugotovili, da pomanjkanje ceramidov pripelje do dehidracije in neelastičnosti kože, v primeru večjega primanjkljaja pa tudi do različnih kožnih bolezni, kot so luskavica, ekcemi, akne, dermatitis in druge kožne spremembe. Tako je CeraVe nastal v želji ekipe dermatologov, da bi ustvarila izdelke, ki bodo namenjeni spodbujanju ustvarjanja in zadrževanja ceramidov v koži. Zaradi posebne formule se hranila v izdelkih CeraVe zlahka, delček po delček, sprostijo v kožo v 24 do 48 urah.

Izdelki CeraVe so poleg ceramidov obogateni še z drugimi naravnimi sestavinami, kot so Niacinamidi (vitamin B3), salicilna in hialuronska kislina, ki še dodatno prispevajo k vlaženju kože. Hkrati so brez vonja, zelo blagi in hipoalergeni, namenjeni občutljivi koži.

CeraVe vlažilni losjon

Na slovenski trg prihaja osem izdelkov #ceraveskincare, ki so lahko del dnevne in nočne rutine čiščenja ter nege obraza in telesa.  Gre za: vlažilno kremovlažilni losjonvlažilno emulzijo za čiščenjepeneči gel za čiščenjeobnovitveno kremo za rokevlažilno nego za obraz SPF 25vlažilno nego za obraz in SA obnovitveno kremp za stopala.

Poleg kakovostne in preproste sestave je znamka CeraVe priljubljena tudi zaradi cenovne dostopnosti in učinkovitosti pri reševanju težav s suho, občutljivo kožo.

Ali veste, kaj se skriva za imenom znamke?

Ime znamke oz. njen prvi del (Cera) se nanaša na 3 vrste ceramidov, ki so osnova vsake linije izdelkov. Drugi del skovanke (Ve), je prevzet iz imena tehnologije MVE®, ki v 24 do 48 urah počasi sprošča hranila v kožo, kar podaljša ali poveča dolgoročno učinkovitost izdelkov.

Besedilo in fotografije PR