Najboljši S.O.S. tretma za tvoje lase

Poletje je definitivno čas za oddih – a ne za naše lase. Saj so ti dodatno obremenjeni s soncem, klorom in slano vodo. In vse tiste, ki si barvate lase, boste sedaj morale biti še posebej pozorne in nežne z njimi.

Olje za lase je definitivno (nov) čudežni eliksir! In kljub temu, da vedno znova ponavljajmo, da zmerna količina naravnega olja za lase (brez silikona) lase zgolj neguje, ste mnoge še vedno v dvomih in se bojite, da bo vaša griva še hitreje mastna, brez volumna in lasje bodo viseli kot špageti tesno ob glavi.

Foto: Calmness
Foto: Calmness

V zadnjih letih je tehnologija v kozmetiki izjemno napredovala, kar se vidi tudi pri oljih za lase. Prenovljene formule olj poskrbijo zato, da se ta še hitreje vpijejo in tako regulirajo vlažnost las, poskrbijo za mehkobo in lep-naraven sijaj.

Po dolgem dnevu, preživetem na soncu, morda kakšnem namakanju v morju ali bazenu, je olje resnično nepogrešljivo pri vsaki, ne glede na strukturo las! Saj je naš las čez dan izjemno trpel in potrebuje hidracijo. Priporočam, da lase umijete s šamponom in nato uporabite vlažilno masko. Če so vaši lasje ekstremno suhi, lahko nekaj KAPLJIC olja dodate že k maski, v nasprotju olje nanesite na konice po tem, ko ste sprali masko in z brisačo osušili lase in nadaljujte s stiliranjem.

Če so vaši lasje po sušenju na otip še vedno suhi in se ne svetijo, na dlani kanite nekaj kapljic olja, jih segrejte s prsti in nanesite na konice.

2Kako vemo, če lasje potrebujejo dodatno nego s kvalitetnim oljem za lase?

Zdravi, močni lasje potrebujejo le približno vsaka dva tedna intenzivno vlažilno kuro. Zelo suhi in barvani lasje potrebujejo dodatno, vlažilno nego dnevno, seveda je pogostost tretmaja odvisna od letnega časa: pozimi in poleti naj bo nega pogostejša, spomladi in jeseni pa vaši lasje ne bodo potrebovali toliko nege.

V poletnem času naši lasje potrebujejo vsekakor več skrbi in nege! Izberite kvalitetne izdelke za nego las, ki po možnosti ne vsebujejo alkohola ali silikonov, priporočljivi so produkti z olji.