Podočnjaki? Ne, hvala!

Obstajajo grde navade, katere na nas pustijo vidne posledice! Na primer pod očmi. Ampak tem lahko sedaj brez slabe vesti rečete adijo, z enostavnim prenehanjem nekaterih navad.

Women-Party-1024x682Nočna ptica

Seveda je vsem jasno, da dolgo ponočevanje za sabo prinese velike podočnjake. Zaradi pomanjkanja spanca, je v naši krvi premalo kisika. Posledica: naše žilice postanejo modre in veliko bolj vidne. Ker pa to ni še vse, se pod našimi »obročki« naredijo majhne gubice, ki zaradi igranja senc, poudarijo temne kolobarje.

Pica, hamburger, krompirček,…

Ne samo pomanjkanje spanca, tudi napačna hrana vpliva na količino kisika v naši krvi. Pomanjkanje vode v našem telesu prav tako povzroči temne kolobarje pod očmi. Zraven tega pa še preveč slana hrana dodatno »posrka« že tako premalo vode z našega telesa.

Coffee Break Business Woman Outdoors

Vsepovsod ekrani

Lahko, da imamo takšno službo, ko moramo zmeraj gledati v svetel ekran, ali pa enostavno tako potreben lenoben dan, ko se naše oči samo sprehajajo od telefona do televizorja in računalnika. Vso to zrenje v svetle ekrane povzroči razdraženost naših oči in posledično podočnjake. Kratka vaja: za par sekund zaprite oči in naredite nekaj krogov z očmi. Občutek bo takoj boljši in ponočnjaki preteklost.

Preveč nege

Namesto, da vsak dan preizkusite drugo kremo za predel pod očmi, ali nanesete več produktov zaporedoma na to mesto. Se raje odločite za samo en negovalen produkt, katerega boste uporabljali vsaj štiri tedne zaporedoma. Najboljša izbira je neka, ki vsebuje vitamin A, saj ta osvetli področje okrog oči in območje oskrbi z nujno potrebnimi hranili.naslovna