Zato so vaši lasje mastni!

Vse stremimo k sijočim in lahkotnim lasem vsak dan, vendar se moramo sprijazniti z dejstvom, da se naši lasje po navadi prej zmastijo, kot nam je to ljubo. Proti hormonom in tipu lasišča lahko naredimo zelo malo, kljub temu pa bodimo pozorni na pomembne »malenkosti«, ki mastijo naše lase, a se same tega sploh ne zavedamo.

dotikanje lasPreveč se dotikate svoj las

En dotik, enkrat hitreje zmaščeni lasje! Naše roke proizvajajo olje in  s tem, ko se dotikamo svojih las, olje z dlani prenesemo na lase in tako ti postanejo hitreje mastni. Zlato pravilo: po jutranjem česanju, pusti lase pri miru!

Preveč balzama za lase

Morda poznaš ta občutek, ko si pravkar umiješ lase, pa so ti na otip še zmeraj mastni? Vzrok za to je lahko prekomerna uporaba balzama. V takšnem primeru nanesi balzam le na konice las in pusti, da se na lasišču ponovno vzpostavi ravnovesje.

stresStres

Oh ja, res je, stres ne povzroča samo nepravilnosti na koži, ampak tudi mastne lase! Stres, povzroči neravnovesje na našem lasišču in ta izloča več sebuma, kot po navadi. V takem primeru je skrajni čas za kakšno meditacijo ali enostavno kozarček vina.

Pomanjkanje vitamina B

Če se ti lasje hitro mastijo, je lahko vzrok, da ti v telesu primanjkuje vitamina B. Ta vitamin uravnava proizvodnjo sebuma (olja) v telesu. Kako hitro rešiti situacijo? Na svoj jedilnik uvrsti več fižola.

Napačen šampon

Ja, tudi napačen šampon lahko povzroči, da se ti lasje prehitro mastijo. Pomembno je, da poznaš svoje lase in njihove potrebe in tako izbereš pravilni šampon. Če si v dilemi, si tukaj, kateri šampon ustreza tvojim lasem.

šamponiranjePreveč krat šamponirate

Veliko ljudi je mnenja, da več krat ko šampon nanesemo na lasišče, bolj čisto bo. Žal, je to več kot zmota! Preveč pogosto zaporedno šamponiranje povzroči na lasišču hudo neravnovesje in zaradi tega le to začne proizvajati preveč sebuma.  Enkraten nanos šampona je več kot zadosten!