5 trikov za negovane lase, ki jih moramo narediti pred spanjem

Najpogostejšo borbo s svojim lasmi bijemo zjutraj. Takrat se nam še izjemno mudi in resnično nimamo časa za dodatno stiliranje las. Da jutranje borbe z lasmi  več ne bodo tako nadležne, upoštevajte teh 5 nasvetov, ki jih naredite zvečer pred spanjem.

1korak: prepreči krepaste lase

Krepasti lasje na vse zgodaj so verjetno ena izmed najbolj nadležnih stvari. Da bi se izognile izsušitvi las, pred spanjem v vlažne lase vtrite masko ali balzam (ne pretiravajte, zadošča že količina v velikosti oreha), ter jih prečešite z glavnikom, tako da bodo res vsi lasje prekriti s produktom. Pustite delovati čez noč in nato sperite. Lasje bodo globinsko navlaženi. A pozor: to počnite maksimalno 1x mesečno. Ker tudi preveč nege škodi lasem in lahko privede do ravno nasprotnega učinka.

2 bustle comkorak: več volumna

Tale trik je še posebej primeren za tiste, ki imate zjutraj manj časa:  zvečer umijte lase kot po navadi in jih pustite, da se posušijo na zraku (seveda, če vam čas to dopušča, v nasprotnem primeru si pomagajte s sušilcem). Nato jim podarite nekaj strukture z lahkim sprejem za lase. Lase nato razdelite na različne predele (ni potrebno,da so simetrični) in jih spletite v kite. Pojdite v posteljo in šele naslednje jutro razpletite kite. Rezultat: končno lepo zvalovljeni kodri in volumen!

3korak: suhi lasje

Tako kot koža, tudi lasje potrebujejo pravo nočno kremo/nego, to še posebej velja za suhe ali močno osvetljene lase. Najbolje, da uporabite olje za lase. Še posebej vlažilno je arganovo olje. Da bi se olje še bolje vpilo, lase fiksirajte s svileno ruto, na ta način boste ob tem preprečile tudi lomljenje las med spanjem. Pomembno: olje nanesite samo na konice in ne na celo dolžino las, tako boste preprečile prekomerno zmastitev.

4korak: pravilna pričeska čez noč

Če se vaše lasišče ponoči pogosto zamasti, pred spanjem uporabite suhi šampon. Počakajte nekaj trenutkov in lase nato rahlo prečešite ter spnite v rahlo, visoki figo. Na ta način bo prekomerna količina sebuma vpita in zjutraj se boste zbudili s čudovito pričesko. Drugi razlogi, zakaj lase pred spanjem spnite v figo: spuščeni lasje se med spanjem drgnejo ob blazino, zapletejo za gumbe, zavozlajo,…  če so speti v figo, se vse to ne bo zgodilo. Opozorilo: bodite nežne do svojih las in jih rahlo spnite s satenastim trakom ali ‘oblečeno’ elastiko.

5korak: sušenje las

Ogromno časa prihranimo s tem, da lase pred spanjem ne posušimo, vendar to ni najboljše za njih, razen, če ste v njih vtrle negovalni tretma. Posledice spanja z mokrimi lasmi so nam vsem znane – na eni strani potlačeni lasje, na drugi strani štrleči. Vse, kar pomaga v tem primeru, je likanje ali kodranje. Zato pred spanjem lase vedno posušite, ali jih vsaj spletite v kite.