Razvajajte se po grško

Če si ljubiteljica grškega jogurta, ga zagotovo v tvojem hladilniku nikoli ne zmanjka! Od danes naprej pa ne bo grški jogurt samo odličen v kombinaciji z jagodami ali medom, ampak bo nedvomno tudi vedno prisoten pri tvoji lepotni rutini.

Novo življenje za suhe in poškodovane lase

Nahranite svoje lase! Foto: gatty
Nahranite svoje lase!
Foto: gatty

 

Ko redno zauživamo grški jogurt, proteini v njem krepijo naše lase in nohte. Kar pa jih veliko ne ve, da ima še boljši učinek, če ga neposredno nanesemo na lase. Zaradi svoje kremaste teksture polne proteinov, se grški jogurt odlično obnese kot maska za lase. Za masko zmešajte dve žlici grškega jogurta, žlico medu in čajno žličko kokosovega olja. Masko nanesite na suhe lase in pustite delovati 20 minut, nato temeljito sperite in uporabite šampon, kot po navadi.

Nežen piling

Grški jogurt kot čistilec za obraz? Zakaj pa ne! Foto: gatty
Grški jogurt kot čistilec za obraz? Zakaj pa ne!
Foto: gatty

 

Zaradi vsebnosti mlečne kisline, se grški jogurt obnese tudi odlično kot nežen piling za kožo. Ker prav tako vsebuje antioksidante, je odličen kot nega proti staranju in pri boju proti aknam, saj stimulira rast novih celic. Grški jogurt je tudi odličen čistilec za obraz, preden nanesete ličila. Za tega zmešajte nekaj grškega jogurta z nekaj vode.

Pomirja lasišče

Recite adijo srbečemu lasišču! Foto: gatty
Recite adijo srbečemu lasišču!
Foto: gatty

 

Grški jogurt je pravi rešitelj, če imate probleme s prhljajem ali srbečim lasiščem, saj vsebuje encime, ki se borijo proti srbečici. Če želite preizkusiti ta blagodejni tretma, zmešajte tri žlice grškega jogurta s tremi žlicami jojobinega olja. Mešanico nanesite na suhe lase in jo dobro vmasirajte v lasišče. Lase pokrijte z živilsko folijo in pustite delovati 30 minut. Po pretečenem času uporabite šampon za lase in balzam.

Za sijočo kožo

Maska iz grškega jogurta za sijočo kožo! Foto: wikimedia
Maska iz grškega jogurta za sijočo kožo!
Foto: wikimedia

 

Grški jogurt je bogat s probiotiki, kateri so odlični za problematično kožo, saj jo pomirjajo, blažijo rdečici in koži povrnejo nujno potrebno vlago. Prav tako v grškem jogurtu najdete vitamin B, ki je odličen antioksidat, tako da na sebe veže proste radikale in ohranja celice zdrave ter čiste. Za sijočo kožo nanesite le grški jogurt neposredno na obraz in pustite delovati 10 minut.