Preizkusila sem Lush žele masko za obraz

Vedno, ko se sprehajam po Gosposki ulici v Mariboru, me kar naenkrat neka navidezna roka (ali morda vonj?!) potegne v eno mojih najljubših trgovin: LUSH. Trgovina, ki te s svojimi čarom in vedno novimi in inovativnimi izdelki enostavno prevzame. Pa ne samo izdelki, očarajo te tudi Lusheva dekleta, ki te res prijazno in strokovno podkovano vodijo skozi vse izdelke in z nasmehom odgovorijo še na tako butasto vprašanje 😊

Seveda, sedaj ni bilo nič drugače. Ko sem zavila v mariborski Lush, z namenom, da se založim z Ocean Salt pilingom za obraz in telo (oceno lahko prebereš tukaj), me je prodajalka seznanila z novimi žele maskami za obraz in seveda takoj prepričala.

Žele masko za obraz je potrebno dobro speniti med suhimi dlanmi.
Foto: Pentlja.si

Z menoj domov je odšla žele maska pod imenom Bunny Moon, ne samo, da me je prevzel vonj, ki noro spominja na milo Honey I washed the kids, ampak tudi sestavine, ki so ravno pravšnje za moj tip kože.

Med je odličen antiseptik in se poda v boj vsem majhnim nepravilnostim na koži, hkrati pa jo vlaži. Olje vrtnice uravnoveša kožo, medtem ko poparek ognjiča in kamilice kožo pomirjata. Seveda ne sme manjkati vanilija, tako je nega in aromaterapija hkrati popolna.

Lush žele maska bo tvoja za cca. 10 €.
Foto: Pentlja.si

Ko se prvič dotakneš maske je kar nenavaden občutek, mehka tekstura se kar rahlo izmika prstom. Z nohti sem odščipnila košček maske in jo spenila med prsti. Žele se je spremenil v nežno kremno teksturo, katero sem nanesla na predhodno očiščen in osušen obraz.

Pomembno je, da so roke in obraz res popolnoma suha, v nasprotnem primeru se maska ne bo lepo spenila in tudi oprijem na obrazu ne bo idealen.

Žele dobi pravo kremno teksturo.
Foto: Pentlja.si

Po nanosu sem masko sem pustila delovati 10 minut in ob tem presenetljivo ugotovila, da koža masko dobesedno vpija. Učinkovite sestavine tako ne le nahranijo zgornjo plast kože, ampak prodrejo tudi v drugi plasti in ju negujejo.  Maska je na obrazu resnično lahkotna, saj ker jo koža vpija, nimaš občutka zategnjenosti in »okamnelega« obraza.

Po desetih minutah sem se lotila odstranjevanja maske. Odstranila sem jo s toplo vodo. Čeprav je šlo relativno hitro, pa je na nekaterih predelih bilo potrebno uporabiti še bombažno krpico. Po odstranitvi nisem takoj nanesla kreme za obraz (pozabljivka), ampak je bil kljub temu občutek na koži prijeten in nič »zategnjen«. Razen klasične minimalne rdečice je bila koža navlažena in sijoča.

Maska se na obrazu ne posuši, ampak dobesedno vpija.
Foto: Pentlja.si

Po resnici, pred uporabo nisem imela veliko pričakovanja nad to samokonzervirujočo masko, pa me je Bunny Moon resnično presenetila in prepričala. Ne samo, da je izredno hranljiva, ampak je tudi izdatna. 65g lonček bo zadostoval za vsaj 8-10 tretmajev in tako kot večino Lushevih mask za obraz, teh ni potrebno hraniti v hladilniku. Na voljo imaš 5 različnih žele mask, zato hitro hop v trgovino po svojo ali pa jo naroči tukaj.