Preizkusila sem Lush piling

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste prvič uporabile nek produkt in ste takoj vedele, da bo postal stalnica v vaši negi? No, točno to se je meni zgodilo, ko sem prvič preizkusila piling za obraz in telo Ocean Salt znamke Lush.

Kot vam že ime samo pove, se v pilingu skriva sol, ampak to še zdaleč ni vse. Poleg ročno nabrane fino in grobo mlete morske soli sta tukaj še avokadovo maslo in kokosovo olje, ki mehčata kožo, ter izvleček sveže organske limete v vodki.

Prvo, ko odprete klasičen Lushev črn lonček, zagledate belo maso, ki je povrhu obarvana morsko modro in na njej počiva grobo mleta morska sol. Vonj je identičen sestavinam: slanost morske soli, ki se poveže s kislostjo limete in pikico na i doda vodka.

lush2Pred prvo uporabo je potrebno piling premešati, tako razporedimo fino in grobo mleto sol. Konsistenca pilinga je nežno kremna z zrni morske soli. Ocean Salt piling uporabljamo tako kot vse ostale pilinge; zmočimo obraz, iz lončna vzamemo nekaj pilinga in ga na obraz nanesemo s krožnimi gibi.

Že ob prvem stiku s kožo začutimo, da se v njem skrivata avokadovo maslo in kokosovo olje, saj je s krožnimi gibi super porazdeli po obrazu in preprečuje izsušitev povrhnjice. Morska sol je polna mineralov, ki koži povrnejo sijaj in jo odlično očistijo od vsem odmrlih kožnih celic.Ste vedele, da limeta v kombinaciji z vodko odpre zamašene pore ter očisti in preprečuje ponoven nastanek ogrcev? Še en plus za piling, kajne?

lush1Kljub temu morate biti previdne če imate bolj občutljivo kožo, da pilinga ne drgnete pregrobo po obrazu, saj lahko obstaja možnost, da jo morska sol še dodatno razdraži. V tem primeru se raje odločite za samokonzervirajočo različico.

Končni efekt po uporabi Lushevega Ocean Salt pilinga je svilnato mehka, čista koža brez ogrcev in tudi brez zategovanja. Morda piling ni ravno primeren za zelo problematično kožo, saj jo lahko še dodatno razdraži. V kolikor pa niste podvržene takšni, vam več kot priporočam njegovo uporabo, saj bo vaša koža ob redni uporabi sijoča, čista in manj podvržena izbruhom.lush5 lush3 lush4