NOVA LEŽERNOST: Nizka, sproščena figa

Klasična figa je tudi pri nas zelo priljubljena pričeska. Deluje ležerno in je ob tem še hitro in enostavno narejena, tudi če tvoji lasje kdaj ne želijo tako kot ti. Po vrhu figa pristaja vsaki od nas in se poda k vsakemu stylingu. A vendar smo se že rahlo naveličale fige na vrhu glave. Odlično alternativo klasični figi sem opazila na  NY tednu mode pri znamki Rosie Assoulin kolekcije jesen / zima 2017/18 – nizko speta, nekoliko razmršena figa, ki je še kako primerna za prihodnje dni.

NEW YORK: manekenka v zakulisju modne revije Rosie Assoulin. (Photo by Randy Brooke/WireImage)

Nova ležernost

Za oblikovanje svojih las potrebuješ glavnik, elastiko za lase in sponke za lase. Lase lahkotno počeši v zatilje in jih spni z elastiko. Če imaš dolge lase jih spleti v lahkotno kito in iz nje izvleci nekaj pramenov, da bo videti neurejeno razmršena. Če so tvoji lasje krajši, jih s pomočjo glavnika rahlo natupiraj. Kito oz. natupiran čop zavij navzdol,  morebitne preostale lase sedaj zavij okrog nastale fige. Pri tem ne rabiš biti preveč natančna!

Za uresničitev tovrstne pričeske morajo imeti tvoji lasje malo več strukture. Zato sveže oprani lasje niso najbolj primerni za tovrstno pričesko. Torej idejo hrani do naslednjega ‘bad hair day-a’.