KVINOJA: nova skrivna sestavina za lepe lase

 

V zadnjem času vedno pogosteje pripravljamo jedi s kvinojo. Saj so majhna zrna ena izmed najboljših virov rastlinskih beljakovin na svetu in so zato priljubljena pri veganih in vegetarijancih. Ne le, da kvinoja vsebuje vseh devet esencialnih aminokislin, ob tem je polna vitaminov in mineralov, kot so kalcij, magnezij in železo. ‘Esencialna’ pomeni, da jih naše telo ne more proizvajati samo, zato jih moramo zaužiti s hrano. Ob tem je izjemna lastnost kvinoje v tem, da vsebuje visok delež osnovnih lizina amino kislin.

1Majhna zrna, polna energije, so oboževali že stari Inki in to pred več kot 6.000 leti. Kvinojin glikemični indeks je predvsem nizek in tudi ogljikovi hidrati gredo v kri samo v manjšem obsegu v obliki sladkorja, zato je zelo primerna, če se odločite za shujševalno dieto.

Beljakovinsko bogata zrna, ki v Andih kljubujejo vetru in mrazu, niso le super zdrava, z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, kar je odlična Low-Carb alternativa rižu ali testeninam – ampak so dobra tudi za lase!

Izdelke za nego las Paual Mitchell najdete izključno v frizerskih salonih.
Izdelke za nego las Paual Mitchell najdete izključno v frizerskih salonih.

To so ugotovili tudi strokovnjaki Paual Mitchella, ki so v liniji Ultimate Color Repair uporabili izvlečke kvinoje. Formula je neverjetno prefinjena, saj zaščiti barvane lase, ji da nov sijaj in celo popravlja prve poškodbe las.