3 sestavine iz vsakodnevne uporabe, ki pomagajo pri mastnih laseh

Pogosto umivanje las, neustrezni izdelki za stiliranje las in slaba prehrana – mastno lasišče oz. mastni lasje lahko imajo več razlogov. Zdrava prehrana je pomembna za vsakogar, a če se tvoje lasišče resnično hitro masti, je še toliko pomembneje, da paziš na to, kako se prehranjuješ. Izogibati se je potrebno sladkarijam in gaziranim pijačam. Priporočljiva je hrana z nizko vsebnostjo maščob, bogata z zelenjavo, sadjem in vlakninami. Zelo primerna so alkalna živila, kot so: solate, zelje, krompir, korenje, banane, suhe fige in rozine. In nikar ne pozabi na ustrezno hidracijo. Če je tvoja prehrana uravnovešena in se tvoji lasje kljub temu hitro zmastijo, preizkusi enega izmed spodnjih trikov, ki lasišče in lase resnično temeljito očistijo maščobe in na ta način poskrbijo, da bodo tvoji lasje vsaj kak dan dlje sveži.

1.balzam z meto

Čaj iz poprove mete ne pomaga zgolj pri trebušnih težavah, ampak je tudi idealna izbira pri mastnih laseh. Nekaj lističev mete potopi v vrelo vodo in počakaj, da se ta ohladi. Lase umij kot običajno, ko iz las izpereš šampon, te prelij z ohlajenim čajem, ter ga nežno vmasiraj v lasišče in ga več ne izperi!

2. maska iz zdravilne zemlje / gline

Do zdaj si zdravilno zemljo / glino uporabljala zgolj za svojo kožo. Rezultat je bila brezhibna polt, brez mastne t-cone.  Sedaj je čas, da tudi svojemu lasišču privoščiš blagodejno masko. Za to pomešaj približno 10 žlic zdravilne zemlje z 200 mililitri vode. Tako nastalo gosto masko nanesi na lasišče in lase. POZOR (!) zadeva je precej težka. Po približno desetih do dvajsetih minutah je potrebno lase sprati z mlačno vodo. Za povečan učinek dodaj dve do tri kapljice eteričnega olja rožmarina, ki namreč pozitivno vpliva na izločanje sebuma. Tu pa je potrebna previdnost, saj je kljub majhni količini olja vonj precej intenziven.

3. balzam iz cvetlic lapuha

Rumeni cvetovi zdravilne rastline lapuha so pravo skrito orožje v boju proti mastnim lasem! Posušene cvetove dobiš v vsaki lekarni. Postopek je enak kot pri balzamu poprove mete. Pripravi čaj iz cvetov lapuha in počakaj, da se ta ohladi ( ena pest posušenih cvetov, ki ga preliješ s pol litra vode, ko je voda temno rjava, je čaj idealen za nadaljnjo uporabo) . Po umivanju las te speri z ohlajenim čajem. Ne pozabi zmasirati lasišča. Tudi ta ‘balzam’ ne izpiraš.