Zdrava, sijoča koža

Prav vsaka izmed nas se je že kdaj zbudila z utrujeno in sivo kožo. Razlogov za to je lahko veliko; da smo ravno prebolele prehlad, smo spale  premalo vode ali si prejšnji večer privoščili kozarček vina preveč. Vendar, nič za to! Z nekaj enostavnimi koraki boš utrujeno kožo izbrisala z obraza.

1Uporabi tonik

Tonik za obraz bo očistil tvoje pore in »zbudil« kožo. Uporabi tonik, ki vsebujejo citruse ali takšnega z vrtnično vodo. Vrtnična voda je resnično magična, saj odlično navlaži kožo in ji povrne sijaj ter rožnato barvo.

2Citrusi  

Najprej naj poudarim, da ta korak ni priporočljiv za osebe z občutljivo kožo! Sok pomaranče ali limone lahko uporabiš za osnovo pri maskah za obraz, saj bo sok tvoj obraz naredil naravno sijoč in ga prav tako globinsko očistil. Če nimaš časa za nanos in delovanje maske, na obraz nanesi tanke rezine limone ali pomaranče in jih z blazinicami prstov nežno vmasiraj v kožo. Speri z mlačno vodo. S pomočjo soka citrusov bo tvoja koža v nekaj minutah postala sijoča in napeta.

3Uporabi piling

Siva koža je veliko krat posledica mrtvih kožnih celic na obrazu. Da boš to preprečila, enostavno redno uporabljaj pilinge za obraz, ki odstrani vso odmrlo kožo z obraza. Vendar bodi pazljivi, da ne uporabljaš pregrobega pilinga, saj lahko na ta način poškoduješ povrhnjico.

4Pomemben je zaključek

Ko si uresničila enega (lahko tudi več) od zgoraj naštetih korakov, še upoštevaj zadnji (skoraj) najpomembnejši namig, ki bo na tvoj obraz v sekundi pričaral svežino in zabrisal sivi ten kože. Na lička nanesi rdečilo v enem izmed rožnatih odtenkov in na ličnice ob očesu nekaj osvetljevalca. Rdečilo bo obrazu podalo nujno potrebno svežino, osvetljevalec pa naraven sijaj.