Upam, da ti trendi ne uspejo na ulico

V preteklih dneh in tednih smo si na diverznih tednih mode, ki so se odvijali po celotnem svetu, lahko ogledovali različne modne in lepotne trende. Seveda so tudi tokrat bili deležni ekstravagantnih lepotnih idej in pri nekaterih smo imeli občutek, da se ti ‘trendi‘ iz leta v leto ponavljajo, a se jim ne uspe prijeti. Pav zato smo zbrali 5 trendov, ki jih bomo iz leta v leto občudovale na manekenkah, a jih kljub temu ne bomo uresničile.

Kenzo

trend: umetniško uokvirjenje oči

V resničnem življenju nam niti na misel ne pride, da bi svoje oči poudarile s takšno umetnostjo. A na modni brvi smo pogosto deležni prav takšnih make-upov. Vrhunski vizažisti za tovrsten make-up uporabijo samolepilne-lepotne folije, ali posebne šablone in flomastre. Te grafično uokvirjene oči so na modni brvi Kenzo res videti lepo, a na ulici bi bile videti kot maškare.

Marc Jacobs Resort 2017

trend: krepastih las

Jasno je, zakaj oblikovalci tako radi izberejo prav to vrsto pričeske – kajti, voluminozna pričeska, z neobičajno teksturo videza las, doda lahkotnost in sproščenost. Tudi Marc Jacobs Resort se je odločil, da bo težkim pleteninam in dolgim plaščem vdihnila nekoliko lahkote s krepasto, natupiranimi in razmršenimi lasmi. Čeprav ta lepotni trend nikoli ne uspe na ulice, ga zelo rade opazujemo na manekenkah.

Vivienne Westwood

trend: črne ustnice

Medtem ko smo preteklo zimo nosile temno vijolično šminko, se kljub temu nobena ni naličila s črnim rdečilom. Saj resnično črne ustnice ne pristajajo nobeni izmed nas, videti smo blede in bolehne ter spominjamo na vampirja. Zato je edini kraj, kjer jih bomo redno občudovale, le modna brv.

Bella Hadid za Versus Versace

 trend: mastni ali izjemno mokri, špagetasti lasje

Vsako dnevno skrbimo za svoje lase in nam niti na pamet ne bi prišlo, da bi hišo zapustile z mastnimi lasmi. A na modni brvi lahko vedno znova občudujemo dekleta z mokrimi, lahko bi rekli, prav z zlepljenimi – špagetastimi lasmi, ki visijo navzdol in so celo zalepljene na kožo. Takšen lepotni videz za nas ne naredi prav nič dobrega.

Jeremy Scott

trend: izjemno zlepljene trepalnice

Ekstremno zlepljene trepalnice z grudicami res niso in nikoli ne bodo trendi. Le katera bi si želela tako grudaste trepalnice? MAC, ki je kreiral ta beauty videz za Jeremy Scotta je šel še korak dlje. Manekenka ne nosi prekomerne količine maskare, a le vstavljene čopke umetnih trepalnic. Vsekakor je vsa pozornost na njenih očeh. Z maskaro nikoli ne pretiravajte in če si želite res goste trepalnice, uporabite umetne trepalnice.