Ultimativna rešitev za občutljivo lasišče

Roke gor vse, ki se že celo življenje (ali morda le nekaj časa) poskušate znebiti občutljivega, srbečega in razdraženega lasišča! Sama sem zagotovo med prvimi v vrsti, saj me odkar pomnim zmeraj spremlja izjemno srbeče in občutljivo lasišče.

Foto: Pentlja.si
Foto: Pentlja.si

 

Priznam, da sem prenehala iskati rešitve, saj sem preizkusila vse, kar mi je predlagal frizer ali sem kje zasledila, da deluje pomirjujoče za moje lasišče, a zaman! Ravno zaradi tega sem bila rahlo skeptična, ko sem začela preizkušati Vichy Dercos izjemno pomirjujoč šampon za občutljivo lasišče.

Predem vam izdam, kako se moje lasišče »počuti« po nekaj več kot eno mesečnem preizkušanju, pa najprej nekaj o šamponu samem. Dercos šampon za pomiritev občutljivega lasišča je prvi šampon znamke Vichy za pomiritev občutljivega lasišča s formulo brez sulfatov, ki združuje dve pomirjujoči sestavini, bisabolol in madecassoside brez sulfatov z aktivnim kompleksom SENSIRINE. Obogaten je z glicerinom in pantenolom ter s termalno vodo Vichy za pomirjujoč učinek in je brez parabenov.

"Must have" za vse s težavnim lasiščem! Foto: Pentlja.si
“Must have” za vse s težavnim lasiščem!
Foto: Pentlja.si

 

Šampon je v priročni plastični embalaži, zaradi česar lahko enostavno doziramo količino šampona. Ko sem šampon prvič iztisnila na roko, me je presenetilo, da je popolnoma brezbarven. Vonj bi težko opisala: izjemno nežen, komaj prepoznaven, a vendarle sladek.

Ob prvem stiku šampona z lasmi se ta začne kar precej penit in tako zelo dobro očisti lasišče, brez, da bi nanj nanesli sulfate ali parabene. Šamponiranje je prijetno brez spremljujoče neprijetne srbečice ali zategovanja lasišča. Ob izpiranju šampona je bilo tukaj drugo presenečenje: lasje mehki kot svila! Čeprav imam samo po sebi zelo mehke lase, pa še mi nikoli noben šampon ni naredil takšnih.

Čeprav šampon zagotavlja učinek že ob prvi uporabi, žal tega nisem morala potrditi. Takoj po izpiranju, se je lasišče ponovno obarvalo rdeče in bilo zelo srbeče. Ne bom lagala, da sem bila kar razočarana, a kljub temu nisem prenehala z uporabo in to je bila ena boljših odločitev.

Nežen šampon, ki pomirja lasišče. Foto: Pentlja.si
Nežen šampon, ki pomirja lasišče.
Foto: Pentlja.si

 

Že ob naslednji uporabi je bilo lasišče manj razdraženo in tudi dnevi po umivanju niso prinesli nobene srbečice. Po nekaj več kot mesecu uporabe lahko rečem, da Vihcy Dercos šampon za pomiritev občutljivega lasišča resnično deluje, saj je prvi šampon, ki deluje dolgoročno.

Opazila sem eno samo minus točko: lasje se zmastijo dan ali dva hitreje, kot se ob uporabi drugih šamponov. Ampak, če to prepreči občutljivo lasišče, vzamem v zakup bolj pogosto umivanje svoje grive.

Če se tudi sama boriš s takšnim težavnim lasiščem, kot sem se sama, ti več kot priporočam, da preizkusiš ta šampon. Glede na to, da je prepričal izjemnega skeptika (mojo malenkost), sem skoraj prepričana, da bo tudi tebe!