S.O.S, ko se frizerju “zalomi”

Zagotovo se ti je že vsaj enkrat v življenju zgodilo, da si od frizerja odšla vsa nesrečna, saj je želena popolna pričeska izpadla prava nočna môra.

Čeprav boš sprva obupana in bi se najraje za en mesec skrila v spalnico naravnost pod odejo, pa te naj pomirim, da lahko skoraj vsako »katastrofalno« pričesko popraviš.

Nikar ne obupaj, nad novo pričesko.
Nikar ne obupaj nad novo pričesko.

Prvo umij

Po tem ko prideš domov in pričesko pogledaš in pokritiziraš iz vseh strani, se takoj odpravi pod tuš. Sveže sfrizirani lasje se pogosto obnašajo popolnoma drugače, ko po prvem pranju. Zato je prva rešitev, da si lase umiješ in jih oblikuješ po svojih željah. Po pranju in oblikovanju poskusi zdržati vsaj en teden z novo pričesko, preden začneš razmišljati o drugem koraku.

Ponovni obisk frizerja

Če po enem tednu še vedno nisi zadovoljna s svojimi lasmi, je čas, da ponovno obiščeš frizerja in popraviš obliko. Pri tem so pomembni trije dejavniki: gostota, dolžina in tekstura. V večino primerih pričeska ni po tvojih željah zaradi dolžine ali gostote. Prepričaj se, kateri dejavnik je kriv za nezadovoljstvo in se posvetuj s svojim frizerjem o ponovnem oblikovanju.

 

Rešitev

V večini primerov, če je problem gostota ali dolžina je najboljša rešitev, da se lasje rahlo razredčijo, kjer so najbolj »košati«. Tako bodo lasje videti bolj lahkotno in razgibano, brez da bi se morala posloviti od dodatnih centimetrov.

Veliko krat je problem, ko imamo spredaj veliko krajše in zadaj daljše lase. Takšna pričeska enostavno ne deluje harmonično. Tukaj je rešitev lahek stopničast rez, ki bo razbremenil težo zadaj in pričeska bo takoj videti boljše.

Ti je frizer preveč razredčil lase? Čeprav je situacija videti res brezupna, pa ta sploh ni! V tem primeru je rešitev lase rahlo skrajšati. S tem, ko se boš znebila tankih dolgih pramenov, bo pričeska takoj videti bolj polna in definirana.

Najhujši scenarij so preveč ostriženi lasje. Tukaj žal ni rešitve. Vse kar lahko narediš je čakaš in upaš, da ti bodo lasje rasli z nadnaravno hitrostjo.