Neguj kožo s kokosovim oljem

Kokosovo olje čudežno deluje na našo kožo, saj jo naredi žametno mehko, se bori proti nečistoči, mozoljčkom, ogrcem in pomaga celo pri herpesu in celulitu. Sprošča in regenerira kožo, ji daje svež in zdrav ten. Dodaten namig za moške: Kokosovo olje je primerno po britju, saj hladi in pomirja razdraženo kožo in jo naredi mehko ter voljno.

UČINEK KOKOSOVEGA OLJA ZA KOŽO

Koža je največji človeški organ, njena površina zajema do 2 kvadratna metra. Izkušnje so pokazale, da je kokosovo olje idealno za naravno zaščito in redno nego naše kože. Kokosovo olje je ekološke kakovosti, popolnoma naraven izdelek, brez parfuma ali drugih škodljivih, industrijskih dodatkov. Hkrati podpira dobro počutje kože z esencialnimi maščobnimi kislinami in antibakterijskim učinkom.

Kozmetični joker kokosovega olja je lavrinska kislina, ki poleg številnih nasičenih maščob, deluje antibakterijsko in znanstveno je dokazano, da kožo ščiti pred mikrobi, bakterijami in glivami. Zato  so visoko kvalitetni beauty izdelki pogosto sestavljeni tudi iz 60%  lavrinske kisline. Naravno kokosovo olje daje vlažnost koži in jo dokazano varuje pred agresivnimi okoljskimi strupi. Aktivno uravnava kislinsko-bazično ravnovesje kože in s tem upočasnjuje staranje kože. Bio-olje se lahko uporabi tudi na površinskih odrgninah kože,saj pomaga pri njeni hitrejši regeneraciji.

KOKOSOVO OLJE PROTI AKNAM IN PROBLEMATIČNI  KOŽI

Kokosovo olje lahko popolnoma podpira boj proti aknam in mozoljem. Problem nečiste kože se ne pojavi le v najstniških letih, ampak tudi v drugih fazah življenja, kot posledica hormonskih sprememb, stresa,… Kokosovo olje se proti mozoljem in aknam bori s pomočjo antibakterijske lavrinske kisline. Druge sestavine kokosovega olja ob tem delujejo protivnetno in za hitro regeneracijo vnete kože.

Za nego kože inv boju proti nečistoči, lahko tanek sloj čistega ekološkega kokosovega olja nanesete neposredno na prizadeto kožo. Koža more biti pred nanosom temeljito očiščena, to velja tudi za roke. Najbolje je, da za nanos uporabite vatirano blazinico.