NE POSKUŠAJ TEGA: Teh 5 pričesk je škodljivih za lase

 

Lase ne uničuje zgolj napačna nega, ampak tudi nepremišljeno spenjanje. Če se čudiš, zakaj je tvoje čelo vedno višje in kam so izginili tvoji gosti lasje, je za to morda kriva ena izmed teh pričesk.

2Zalizana figa

Vse ljubiteljice fige morate biti zelo močne, saj lahko zalizano zategovanje las na vrhu glave privede do izpadanja las in celo do plešavosti! Neprestano zategovanje las odkriva lasne mešičke, kar vodi do prekinitve oz. močne upočasnitve rasti las.  Hkrati se na ta način zrahljajo lasne korenine in tanjši lasje hitreje izpadejo. PRIPOROČAM: zalizano figo zamenjaj z razmršeno verzijo.

1Konjski rep

Tudi dober stari čop ni najboljši za naše lase. Še posebej ne, če ga vedno nosite na enakem mestu. Med spenjanjem in prepogibanjem las skozi elastiko, se lasje, kljub magični elastiki, polomijo. PRIPOROČAM: zamenjaj položaj čopa. Včasih ga spni nizko, spet drugič visoko.

B

Zlikani lasje

Občasno likanje las (samo s toplotno zaščito in likalnikom z največ 180 stopinj Celzija), je popolnoma v redu in nenevarno za naše lase. Vendar dnevno likanje lase izjemno poškoduje. Tudi, če so tvoji lasje zdravi, se bodo v kratkem času izsušili in konice se bodo pričele cepiti.

zacetnaTupiranje

Tudi tupiranje je za lase čisti stres. Česanje las v drugo smer naredi strukturo las bolj grobo, pojavijo se mikro poškodbe, na teh mestih so lasje izjemno krhki in se hitro zlomijo.

33Podaljški

Podaljški v kratkem času privedejo do XXL grive. Toda pozor: na točki, kjer se podaljški spnejo z lasmi, tvoji lasje postanejo krhki in se pogosto zlomijo. V najhujšem primeru se lahko pojavi tudi območna plešavost. PRIPOROČAM: trajne podaljške raje zamenja s snemljivimi, tako imenovanimi ‘clipp’ podaljški.