Lipikar Syndet AP+ in Lipikar Baume AP+ – nepogrešljiva zaveznika

V teh zimskih dneh je koža izpostavljena močnejšemu vplivu hladnega zraka, zato ne preseneča pojav izrazito suhe in razpokane kože. Poleg tega težave, s katerimi se srečuje občutljiva koža v zimskem času, vključujejo tudi močnejše srbenje in simptome, povezane z vse bolj razširjenim atopijskim dermatitisom ( za atopijskim dermatitisom trenutno trpi 50 milijonov ljudi v Evropi, oziroma 20 % otrok po svetu). Prav zato je treba za kožo skrbeti od prhanja pa vse do nanosa nege! Laboratoriji La Roche-Posay s svojimi raziskavami nenehno skrbijo za izboljšanje formul svojih izdelkov, da bi lahko osebam z občutljivo kožo zagotovili mir in udobje, še posebej v teh zimskih dneh. Za prijetnejše življenje z občutljivo kožo v zimskih mesecih je La Roche-Posay pripravil posebno ponudbo – darilo Lipikar Syndet AP+ (100 ml) ob nakupu balzama Lipikar Baume AP+ (200 ml) za nego telesa.

Osebe z občutljivo kožo imajo v hladnejših dneh oslabljeno funkcijo zaščitne hidrolipidne kožne pregrade in neuravnovešen imunski sistem. Njihova koža je suha, občutljiva in zelo reaktivna. Osebe, ki se spopadajo s to težavo, nimajo dovolj filagrina – beljakovine v koži, ki zagotavlja sprijemanje celic v zunanji plasti kože. Poleg tega koži primanjkuje lipidov, ki so naravo prisotni na njeni površini in jo ščitijo pred potencialnimi alergeni. Pod temi pogoji lahko dražeče snovi iz okolja, ki jih običajno dobro prenašamo, kot so cvetni prah, prah in nekateri kozmetični izdelki, prodrejo v kožo in povzročijo poslabšanje njenega stanja ter pojav suhosti, srbenja in drugih ekcemov.

KAKO ZMANJŠATI SRBENJE IN SUHOST KOŽE V ZIMSKEM ČASU?

Da bi zmanjšali draženje občutljive kože, ki je v zimskih mesecih še posebej izraženo, je treba iz okolja odstraniti vse dejavnike, ki slabšajo stanje ekcema. To so različna dražila, kot so hišni prah, perje, volna, sintetika itn. ter možni potencialni alergeni, kot so prehranski ali inhalacijski alergeni. Druga stopnja zaščite je ustrezna nega kože, ki vključuje izogibanje agresivnim čistilnim sredstvom, uporabo sindeta za umivanje in redno uporabo nevtralnih krem ter mazil, ki jim pravimo emolienti. Samo z uporabo emolientov lahko koži vrnemo lipide in obnovimo njeno vlažnost, zato jih moramo pogosto nanašati v vseh življenjskih obdobjih.

Občutljivo kožo je treba večkrat na dan oskrbeti z vlago in lipidi, da se obnovi njena naravna zaščitna plast, ki jo ščiti pred alergeni. Kreme moramo nanesti večkrat na dan, da obnovimo njeno vlažnost ter umirimo in zmanjšamo srbenje.

OBDOBJA IZBRUHOV SUHOSTI IN SRBENJA SO REDKEJŠA ŽE PO PRHANJU

Nega občutljive kože se začne pod prho!

Lipikar Syndet AP+ 200 ml cca. 11,87 €; 400 ml cca. 18,01 €

LIPIKAR SYNDET AP+ deluje proti draženju in srbenju kože tako, da obnavlja njene lipide. Lipikar Syndet AP+ takoj pomiri občutljivo kožo, okrepi kožno pregrado kože in vpliva na redkejše pojavljanje izbruhov suhosti kože zahvaljujoč inovativni aktivni sestavini Aqua Posae Filiformis. Ta deluje na odločilne dejavnike pri koži, nagnjeni k atopiji: ponovno vzpostavi in stabilizira ravnovesje kožnega mikrobioma ter obnovi in ščiti zaščitno funkcijo kožne pregrade. Izdelek je primeren za zelo suho kožo dojenčkov, otrok in odraslih kot tudi za kožo, ki je nagnjena k srbenju ali k atopiji.

Lepa in zdrava koža zahteva vsakodnevno nego. Z upoštevanjem zlatih pravil pri vsakodnevnem prhanju v mrzlih zimskih mesecih boste svoji koži omogočili, da bo mehkejša, negovana in bolj prožna.

Lipikar Baume AP+ 200 ml cca. 15,80 €; 400 ml cca. 22,01 €

LIPIKAR BAUME AP+ je balzam, ki koži vrača lipide ter deluje proti draženju in srbenju. Balzam v trenutku pomiri občutljivo kožo in pomaga k redkejšemu pojavljanju izbruhov suhe kože. Izdelek vsebuje inovativno aktivno sestavino Aqua Posae Filiformis, ki deluje na odločilne dejavnike pri koži, nagnjeni k atopiji: ponovno vzpostavi in stabilizira ravnovesje kožnega mikrobioma ter obnovi in ščiti zaščitno funkcijo kožne pregrade. Formula je obogatena še z niacinamidom in karitejevim maslom ter vsebuje minimalno število sestavin, ki so posebej prilagojene občutljivi koži. Tekstura balzama se hitro vpije v kožo, je nemastna in nelepljiva. Kožo naredi mehko in ji zagotovi dolgotrajno udobje. Izdelek je primeren za zelo suho kožo dojenčkov, otrok in odraslih kot tudi za kožo, ki je nagnjena k srbenju ali k atopiji. Na kožo telesa in/ali obraza se nanese enkrat dnevno.

DARILO LIPIKAR ZA PRIJETNEJŠE ŽIVLJENJE Z OBČUTLJIVO KOŽO

Za prijetnejše življenje z občutljivo kožo v zimskih mesecih, ki zahteva posebno negovalno rutino in lipide, je La Roche-Posay v izbranih lekarnah pripravil posebno ponudbo – darilo Lipikar Syndet AP+ (100 ml) ob nakupu balzama za nego telesa Lipikar Baume AP+ (200 ml).

Za več informacij o občutljivi koži in koristne nasvete dermatologov in nutricionistov obiščite spletno stran družine Lipikar!

 

Besedilo in fotografije: PR