Ko šminka zaživi v drugi vlogi

Vam je znano: ob brskanju v torbici najdete šminko, za katero ste sploh pozabili, da ste jo kdaj imeli! Ker se je šminka zaradi toplote v torbici stopila in ponovno strdila, je ne morete več uporabljati, ali pa trenutno ravno niste zagreti za barvo ponovno najdene šminke, je nikar ne vrzite v smeti! Obstaja ogromno načinov, kako takšno šminko uporabiti na druge načine.

Lip gloss: vse, kar za to potrebujete, je brezbarven vazelin. Če želite to storiti na hitro, lahko vazelin in šminko zmešate kar na drugi strani dlani in nanesete na ustnice. Če pa si želite narediti zalogo, pa zmešajte vazelin in šminko v majhni posodici, ki vas bo spremljala v torbici.

Obarvan balzam za ustnice: če ste balzam za ustnice porabili do polovice, mu dodajte četrt šminke in oboje dobro premešajte. Dosegli boste negovalni balzam, ki bo vašim ustnicam podaril nežno obarvanost.

Naredite svojo barvo: uresničite si sanje in eksperimentirajte! Vzemite nekaj svojih najljubših odtenkov šmink in jih položite na ognjevaren krožnik. Tega skupaj s šminkami za cca. pet sekund segrevajte v mikrovalovni pečici. Dobili boste povsem individualno barvo šminke, katero je še samo potrebno spraviti v prazno posodico.

Uporabite svoje najljubše šminke in si naredite čisto svoj odtenek. Foto: Pentlja.si
Uporabite svoje najljubše šminke in si naredite čisto svoj odtenek. Foto: Pentlja.si

Senčilo: odkar je make up artistka Sharon Dowsettna na Ashish  modni reviji nanesla pink šminko na zunanji kotiček očes, ni več nič nemogoče. Če se vam zdi roza šminka preveč drzna, se odločite za nude ali rjav odtenek, ta bo na vekah ustvaril prosojen in sijoč videz.

Kremno rdečilo za lička: tega na svoji dlani namešate točno pred nanosom. Na zadnjo stran dlani nanesite nekaj šminke in ji dodajte kapljico arganovega olja. Zmes dobro premešate (lahko s pomočjo čopiča) in kar nanesete na lička. Priporočam vam, da za blush uporabite bolj svetle odtenke, kot so roza ali marelična in ne rdeče, saj se bo ta lepše razmazala na licih.