Kako z ustrezno šminko nadgradiš svoj stajling

Šminka je ključnega pomena, da je tvoj videz resnično dodelan. Pri tem sploh ni pomembno, če si uporabila nude ali intenzivno rdečo rdečilo za ustnice, pomembno je le, da se to odlično poda k tvojim oblačilom in stilu.

ŠMINKA VEDNO DAJE UREJEN VTIS

Ustnice, odete v odtenek marelice ali nežno rosé barvo, te pomladijo in dajo videz svežine. Ne verjameš? Potem se našminkaj z omenjenim odtenkom, ko nisi prav nič naličena. S kančkom barve boš v  hipu videti bolj spočita in urejena. Šminka, ki poudari tvojo naravno barvo ustnic in jih ob tem še konturira, deluje pomlajevalno, zato bi se morala vsako jutro našminkati, pa če tudi s prosojnim glosom, ki na ustnicah pusti zgolj sijaj.

Kako različni odtenki šminke vplivajo na dojemanje osebe
Kako različni odtenki šminke vplivajo na dojemanje osebe

ŠMINKA IZPOPOLNI VSAK STAJLING

Ugotovile smo že, da je rdečilo za ustnice v našem vsakdanu nepogrešljivo. In obstajata dva načina kombiniranja rdečila z oblačili.

Prvi način je ta, ki ga zadnje čase prakticira veliko žensk, da barva ustnic močno izstopa od preostalega stajlinga. Tukaj ni potrebno upoštevati posebnih pravil. Izberi le rdečilo, ki se poda k tvojemu tenu kože.

Malce težji je drugi način; to je ustrezna izbira rdečila in če želiš, da se to ujema z barvo oblačil, ki jih nosiš. Tukaj moraš biti previdnejša in upoštevati moraš naslednje smernice:

– če želiš na ta način podkrepiti svoj črno – beli ali sivo – črn stajling, uporabi rdečilo v barvi tvojih ustnic (nežno, prosojno rdečo, rožnato, oranžno). Tako bodo tvoje ustnice lepo enakomerno rdeče in videti boš bolj sveža in naspana.

– če si izbrala rdečo obleko ali kostim, lahko k stajlingu seveda kombiniraš tudi rdečo šminko, a bodi pozorna, da sta oba rdeča odtenka enaka. Enako velja za pink, roza in vijolične odtenke.

– šminko lahko kombiniraš tudi s svojimi najljubšimi modnimi dodatki, recimo: kombinacija rdečih salonarjev in rdeče šminke, roza torbice in roza šminke,…3

ŠMINKA LAHKO PRIČARA VEČ KONTRASTA NA OBRAZ

Eno pomembnejših modnih zapovedi pravi: Nosite oblačila, ki nimajo več ali manj kontrastov, kot jih je prisotnih v vaši naravni pigmentaciji. To pomeni, da če si svetlejši tip s svetlimi lasmi, svetlo poltjo, svetlimi očmi in trepalnicami, ti pristajajo rdečila svetlih odtenkov.  Kombinacija je pogosto veliko bolj harmonična, kot če bi si nadela rdečilo v barvi gozdnih sadežev. To ne pomeni, da to ni možno ali modno, le da je videti manj harmonično.

Priporočam, da v tem primeru naneseš šminko v rdeči barvi, ki jo kombiniraš s temnimi trepalnicami. Na ta način boš na svoj obraz pričarala močnejše konture. Vsekakor bi odsvetovala rdečila v živih oranžnih odtenkih. Tvoje vodilo naj bodo tople barve.

To velja tudi za ženske, katerih lasje počasi sivijo: močno pigmentirano rdečilo lahko razblini bledico, ki je nastala zaradi sivih las.

Za ženske z močnimi barvnimi kontrasti med barvo las, barvo oči, obrvi in ustnic velja: Prav tako lahko kombinirate močne barvne odtenke. Če spadaš v ta tip, se lahko poslužuješ vseh odtenkov šmink. Pozorna moraš biti zgolj pri zelo svetlo roza in oranžnih odtenkih.