Kako deluje kofeinski šampon

Kofeinski šampon bi naj pomagal ustaviti izpadanje las in spodbudil ponovno rast las. Ampak, kako točno deluje kofeinski šampon na naše lase in lasišče?

large (1)Tisti, ki trpite zaradi prekomernega izpadanja las in redčenja le teh, pogosto ne oklevate dolgo in v drogeriji izberete šampon na katerem na veliko piše: Preprečevanje izpadanja las. Večina ljudi sploh ne ve, kako omenjen produkt deluje in kako pogosto ga uporabljati. Če vaši lasje prekomerno izpadajo, je zelo pomembno, da izberete pravilen šampon, saj izbira napačnih negovalnih produktov lahko pospeši izpadanje las.

Kofeinski šampon: Tako doseže svoj učinek

Tudi če kofeinski šampon vmasirate v celotno dolžino las, deluje predvsem na lasišču in lasnih koreninah. Prav zato na večini šamponov s kofeinom piše, da je priporočena masaža lasišča. Masaža poskrbi za večji pretok krvi v lasišču in odpre majhne pore, skozi katere lahko kofein prodre do lasnih mešičkov, zato je zelo pomembno, da svoje lasišče masirate vsaj 2 minuti in maksimalno 5 min. Toda pozor: predolgo šampona ne puščajte v laseh, saj daljše izpostavljanje nežnega lasišča z intenzivnim kofeinom lahko povzroči draženje kože.

So-wirkt-Koffein-Shampoo-bei-Haarausfall-articleImage-5ab765b8-371195Pomembno: upoštevajte tip las in lasišča

Da bo kofeinski šampon optimalno deloval, je zelo pomembno, da je negovalni produkt primeren za vaš tip las in lasišča. V nasprotnem primeru boste hitro spoznali še drugo lastnost kofeinskega šampona: izsuševanje las in lasišča. Zato so vaši lasje kljub uporabi negovalnega produkta, lahko videti nenegovano in suho-slamnato. V tem primeru je priporočljivo, da za nego svojih las ob kofeinskem šamponu uporabite tud vlažilno masko, obogateno z oljem za lase, ki jo nanesete samo na spodnjo polovico las, se pravi ne na lasišče (!).