K frizerju pred ali po počitnicah ?

V poletnih mesecih so naši lasje še posebej pod stresom, saj k običajnemu stiliranju pride še sonce, sol, pesek in klor. Zato je reden obisk frizerja resnično obvezen! V tem obdobju lasje potrebujejo posebno nego. Zato pred počitnicami na morju obiščite frizerja, ki bo porezal konice in z ustreznimi preparati negoval vaše lase ter jih tako pripravil na ‘izredno stanje’. S tem lasje ne bodo videti zgolj bolj zdravi, ampak jih bodo tudi bolj odporni na sonce, pesek in morje.

1Toda, če želite lase pobarvati, morate to storiti po počitnicah. Zaradi sonca barva hitreje zbledi in  lahko se spremenijo barvni pigmenti. Lahko se celo zgodi, da kombinacija klorirane vode v bazenu in sonce spremenita barvo las.

Na samem oddihu velja: zaščitite lase in lasišče z ustreznim sprejem, ki vsebuje ZF. Na plaži imejte lase vedno spete v figo ali kito – tako boste zmanjšali površino in zaščitili lase. Ko se vrnete v sobo, temeljito umijte lase in jih negujte vsaj z balzamom, če že ne z vlažilno masko. In nikar ne pozabite na olje za lase, ki bo navlažilo in negovalo konice, ki so najbolj na udaru.

2Če bodo vaše konice po oddihu kljub temu suhe, obiščite frizerja, ki bo izpeljal vlažilni tretma in s tem rešil nekaj centimetrov grive.