Adijo, razpokane roke!

Razpokana, hrapava in bolča koža na rokah je lahko celoletna tegoba, pa vendar je pozimi bolj prisotna, kot ob drugih letnih časih. Včasih enostavno ni dovolj, da svojim rokam privoščimo hranljivo kremo ko začutimo neprijeten občutek, spremeniti moramo tudi svoje druge navade. Upoštevajte nasvete in suhe ter boleče roke, bodo preteklost!

Piling: če so vaše roke že suhe in razpokane, ne bo nič bolj pomagalo, kot temeljit piling, da se znebite te neprijetnosti. Za piling uporabite nekaj olivnega olja, sladkorja in medu. Ta mešanica bo preprečila razpokane roke in pomagala, da koža absorbira več vlage.

Pozabite na vročo vodo! Roke si umivajte le z mlačno vodo. Foto: wikimedia
Pozabite na vročo vodo! Roke si umivajte le z mlačno vodo.
Foto: wikimedia

Mlačna voda: umivanje rok z vročo vodo pozimi ni najboljša zamisel. Vroča voda bo vašo kožo na rokah še dodatno izsušila, zato si v hladnejših letnih časih roke umivajte z mlačno vodo.

Vlažite: pozimi so vaše roke in krema najboljše prijateljice! Redno jih mažite s hranljivo kremo, ki bo vaše roke naredila mehke in volje. Redno mazanje bo preprečilo neprijetno razpokano kožo in tako boste zadovoljni vi in vaše roke.

Rokavice: ko je zunaj mrzlo moramo nositi rokavice, ne samo da nam je toplo, ampak da jih zaščitimo! Prav tako je pomembno, da jih nosite takrat, ko ni mraza.  Zmeraj uporabite gumijaste rokavice, ko pomivate posodo, da roke zaščitite pred kemikalijami in toplo vodo. Če so vaše roke izjemno suhe, vam Pentlja priporoča, da si nadenete rokavice tudi ponoči. Na roke nanesite dodatno plast kreme in roke zaščitite z bombažnimi rokavicami. Tako bodo roke zjutraj nežne in mehke.