9 trikov, ki jih moraš poznati, preden uporabiš temen lak za nohte

Temni laki za nohte, še posebej tisti v sivih in črnih barvnih odtenkih, so ob rdečih in nude odtenkih postali klasična izbira za lepo in urejeno manikiro! Kot pri vseh klasikah, tudi v tem primeru velja – s temnim lakom ne moreš narediti prav nič narobe. Izvrstno se poda h kostimu, mali črni oblekici ali sproščenemu dnevnemu videzu.

Kljub vsestranski uporabnosti in predvsem neštetim možnostim kombiniranja temnega laka, je njegov nanos precej bolj zahteven. Da boš osvojila tudi lakiranje s temnim lakom, si preberi naslednje nasvete!

1Nohtki morajo biti pred lakiranjem gladki; v nasprotnem primeru se bo lak zlil v majhne brazde. Mnoge trpite pod rebrastimi nohti, kar je posledica pomanjkanja različnih vitaminov, morebitnega močnega udarca, ali celo pomanjkanja vode. Zato pred lakiranjem zgladite površino nohta s pilico za poliranje nohtov. Nikar ne uporabite grobe pilice, ki lahko poškoduje noht! Da bi se temu izognili, pijte dovolj vode in uporabljajte vlažilno kremo za roke.

Nikoli ne pozabi na podlak. Ne le, da vodi temna barva laka brez uporabe podlaka k obarvanju nohta, ob tem se lak zlije v vse mikro poškodbe nohta in s tem dobi večji oprijem, lahko bi rekli, da noht kar vsrka lak. Posledica je težko odstranjevanje laka .

Preden začnete z lakiranjem temnega laka, zaščitite svojo obnohtno kožico s tanko plastjo vazeline. Ta bo vašo kožo ščitila pred morebitnim packanjem, to je še posebej pomembno, če imate svetlejšo polt.

Vse vemo, da se temen lak izjemno dolgo suši. Če se želiš izogniti dolgotrajnemu sušenju, vedno nanesi le izjemno tanko plast laka. Ko se ta posuši, nanesi še naslednjo.

zacetnaNa temnem laku se še posebej hitro opazi, če se odlušči. Da bi se izognile tej nevšečnosti, nanesi lak še čez rob nohta – tako, da bo res cel odet v temno barvo.

Če se je lak že odkrušil, poskusi tale s.o.s. trik. Na mesto, kjer ni laka, kani mini kapljico temnega laka. Počakaj nekaj minut in ponovno nalakiraj cel noht. Rezultat morda ni vrhunsk,i boš pa lahko manikiro nosila še vsaj en dan.

Pred odstranjevanjem temnega laka z nohtov, v svoje dlani in obnohtno kožico vtri nekaj olja – super izbira je olivno olje. To bo preprečilo, da bo lak med odstranjevanjem obarval tvojo kožo.foto Refinery29

Kako trdovraten je lahko temen lak za nohte? Včasih lahko ribamo, drgnemo in se jezimo, a lak enostavno ne želi z nohta. Priporočam, da si pripraviš aluminijasto folijo, jo natrgaš na 5×5 cm koščke in vato namočiš v odstranjevalec laka. Na lak daj vatico in jo fiksiraj s folijo. Počakaj 5 minut in odstrani aluminijaste kapice, na ta način boš odstranila tudi lak.

Je na stičišču med kožo in nohtom še vedno ostanek laka? Pri odstranjevanju ti bo pomagala stara ščetka za maskaro, ki jo namočiš v odstranjevalec laka in nežno podrgneš na mestih, kjer je ostal lak. Enak učinek boš dosegla, če boš maskarino ščetko zamenjala z zobno ščetko.

Seda, ko poznaš vse trike za čudovito temno manikiro, je čas, da se lotiš lakiranja!