Zakaj moraš lase nujno šamponirati dva krat

Tudi ti občuduješ dekleta in ženske, ki po svetu hodijo z noro voljnimi in enostavno čudovitimi lasmi? Ti pa si enostavno obupala nad svojimi in se sprijaznila, da boš imela volumen samo en dan in še to samo, če zunaj ne bo vlage.

Naj ti zaupam, da imaš lahko tudi ti tako čudovite lase, kot ženske, ki jih občuduješ. Vse kar moraš spremeniti je tvoja tehnika umivanja las.

Kako? Čisto enostavno: šamponiraj dva krat!

Po prvem šamponiranju, šamponiraj še enkrat. Če uporabljaš šampon brez sulfatov, se ti bo zdelo, da šampon pri prvem pranju ne opravi nobenega dela, saj se ne bo pojavila pena. Ampak v resnici bo šampon prodrl v vso umazanijo in olja, ki so se nabrala na laseh in lasišču in jo spral. Drugo šamponiranje pa bo naredilo to, kar obljublja šampon: navlažilo, očistilo, dodalo volumen,…

Enak primer imamo pri odstranjevanju ličil. Najprej moramo odstraniti ličila, preden lahko očistimo obraz in nanesemo nego. V nasprotnem primeru se na obrazu naredi sloj umazanije, ki preprečuje da bi nega dobro prodrla v kožo. Enako je s šamponom.

 

Zaradi dvojnega šamponiranja bo tvoje lasišče veliko bolj čisto in olja bodo potrebovala dalj časa, da se ponovno ustvarijo in zmastijo tvoje lase. Tako bodo tvoji lasje tudi dalj časa voljni in imeli primerljivo več volumna.

Če se boš odločila, da boš preizkusila tehniko dvojnega šamponiranja, je pomembno, da po tem na lase naneseš dober vlažilen balzam. Dvojno šamponiranje lahko rahlo izsuši tvoje konice las in z balzamom jim povrneš vlago in voljnost.