Čiščenje kože s čistilnim oljem

Si ena izmed tistih, ki se še vedno boji, za čiščenje svoje kože uporabiti olje, ki je namenjeno prav temu? Tudi sama sem bila skeptična, dokler pred nekaj tedni nisem za čiščenje obraza uporabila Carita Progressif Youth Cleansing Foaming Oil. Čistilno olje  je višjega cenovnega razreda, ampak mi je odprl oči! Čistilno olje je tako iz danes na jutri postalo del moje vsakodnevne rutine, uporabljam ga tako zjutraj kot zvečer in lahko tudi uradno ovržem mit, da olja niso za mastno kožo! Mastna tekstura in obogatena formula še dodatno nahrani kožo in kar je najpomembneje, ne vsebuje nafte, ki kožo izsuši, kot večina čistilnih sredstev za obraz!

Izčrpana, občutljiva koža, ki je bila dolgo izpostavljena soncu, mrazu, vetru ali suhemu zraku, bo hvaležna nežnega čiščenja z negovalnim čistilnim oljem. Kajti čistilno olje ne očisti kože le globinsko, temveč jo tudi oskrbi z ustrezno količino vlage. Zaradi svojih vlažilnih učinkov je izjemno primerno za vse, ki se veliko gibate v naravi.

Vsi ti blagodejni učinki čistilnega olja ne koristijo prav nič, če olja ne znaš pravilno uporabljati. Zato ti razkrivam, kako ga uporabljam sama.

Čistilno olje v optimalnem primeru naneseš na vatirano blazinico ali posebno kozmetično blazinico, če blazinic nimaš pri roki, lahko uporabiš tudi svoje prstke – na ta način, jaz vtrem olje v kožo. Da bi očistili celoten obraz in vrat popolnoma zadošča, če na blazinico kaneš 4 do 5 kapljic čistila – da je na eni strani prepojena z oljem.

S pomočjo blazinice čistilno olje nanesem na vlažno kožo in ga nežno vmasirajte na obraz in vrat. V predelu oči in ust morate biti malo bolj pozorna – Caritino olje, recimo nekoliko skeli v očeh. Kljub temu ga obožujem saj topi prav vsa ličila, tudi vodoodporno maskaro, ki jo uporabljam vsakodnevno.

Jaz ta postopek čiščenja ponovim 2x zvečer in 1x zjutraj, da kožo resnično očistim. Zvečer obraz očistim še s čistilno peno in nato nadaljujem z nočno nego, zjutraj pa vzamem čisto vatirano blazinico in si z njo ponovno očistite obraz. Vata vpije odvečno olje in na obrazu ostane zgolj toliko olja, kot ga koža potrebuje. Čistilnega olja ni potrebno spirati z vodo, če pa ti je občutek na koži neprimeren, pa olje nežno speri z mlačno vodo.

Nato nanesem serum in dnevno kremo. S pravilno uporabo kozmetičnih produktov bo koža dlje časa mehka in negovana.