PREIZKUŠAMO: Avene Cleanance linijo

Najstniška leta so bila za mojo kožo prava nočna mora.  Imela sem vse od mozoljev, ogrcev in na kocu grdih brazgotin (ker enostavno nisem zdržala brez praskanja). To hormonsko neravnovesje me ni zapustilo niti ob koncu najstništva in tako sem še naprej hodila po svetu s precej nečisto kožo.

Kot verjetno večina izmed nas, sem v tem primeru poskusila vse, kar je bilo mogoče, da bi se teh nečistoč rešila in ob tem pozabila, da pa nekateri čistilni izdelki vseeno niso primerne za moj tip kože. In tako sem prišla v začaran krog: namesto, da bi se rešila mozoljev, sem si jih nevede z napačno nego sama dodatno povzročala.

Avene Cleanance liniji gre vsekakor zashvala za mojo čisto kožo.
Foto: Pentlja.si

Sedaj, ko sem že nekaj čez sredino dvajsetih let ( ? ), se je moja koža na obrazu precej umirila, a imam še zmeraj probleme z razširjenimi porami, ogrci in nekaj mozolji, ki se pojavijo enostavno ob nepravem času.

Na srečo sem ravno ob pravem času dobila pošiljko Avène Cleanance čistilnih izdelkov za obraz, ki so namenjeni mastni koži. Ti izdelki zmanjšajo izločanje maščobe in pomirjajo razdraženost. Po uporabi je koža videti čista ter brez mastnega sijaja.

Sama imam mešan tip kože: mastna T cona in preostal del obraza suho kožo. Dva meseca sem vsako večer testirala tri izdelke: Avène Cleanance gel, micelarno vodo za čiščenje kože in emulzijo.

Najprej sem si odstranila ličila s pomočjo Cleanance micelarne vode brez izpiranja. Reči moram, da je res dobro odstranila ličila z obraza, le na predelu oči sem imela kar probleme. Ker so moje oči občutljivejše, so me po uporabi  micelarne vode precej pekle. Zato sem za odstranitev ličil na očeh uporabila svoj oljni odstranjevalec, na preostalem obrazu pa pustila, da svoje čudeže opravi micelarna voda.

Cleanance micelarna voda in gel sta definitivno nerazdružljiv duo.
Foto: Pentlja.si

Po micelarni vodi je bil čas za Avène Cleanance gel za čiščenje. Gel nežno odstranjuje nečistoče in prekomerno maščobo ter pri tem ohranja naravno pH ravnovesje kože. Kaj naj rečem, gel me je navdušil! Nežno in brez pekočega občutka v očeh, očisti obraz. Gel se spremeni v nežno peno, katera dobro prodre v kožo in odstrani nečistoče. Po uporabi je bila koža vidno sveža in matirana. Le v usta ga ni fajn dobiti, saj milnat okus ni najbolj prijeten (večkrat preizkušeno).

Za konec sem še uporabila Avène Cleanance Expert emulzijo. Ta učinkuje na blage do zmerno izražene nepravilnosti. Emulzijo sem na obraz nanesla samo zvečer, saj sem imela občutek, da bo zjutraj poleg kreme, primerja in ličil »pretežka«. Ker ima emulzija efekt pilinga, se na obrazu ne pojavljajo več nezaželeni koščki odmrle kože, ki enostavno ne izgledajo lepo. Emulzija je enostavno mazljiva in se hitro vpije v kožo, zaradi česar ni potrebno predolgo čakati pred nanosom nadaljnje nege.

Avene Cleanance Expert emulzija deluje kot nežen piling.
Foto: Pentlja.si

Moje mnenje po dveh mesecih redne uporabe Avène Cleanance linije je več kot pozitivno. V tem času se mi ni pojavil niti en večji mozolj in brez zavedanja so tudi ogrci na nosu izginjali. Seveda še niso popolnoma izginili, ampak jih je vidno manj in ti ki so še, so manj opazni. Pri porah še trenutno ne vidim velike razlike, a vse potrebuje svoj čas. Linijo definitivno priporočam vsem, ki se bi rade na nežen, a vseeno učinkovit način rešile nečistoč na svoji koži. Zase definitivno vem, da bom s to nego nadaljevala.