Nočne maske so nova rešitev za mladostno kožo

Da se naša koža enostavno prehitro stara vemo in večina izmed nas se že zaveda tega problema. Zato vsak dan posvetimo veliko pozornosti negi kože in ji privoščimo to, kar ji primanjkuje. Pa si se kljub temu kdaj vprašala, če ji še lahko ponudiš še kaj več? Kaj bolj koristnega? Da bo še bolj žareča in sveža?

Odgovor je NOČNA MASKA ZA OBRAZ.

Noč je tisti čas v dnevu, ko se naše telo in koža lahko spočijeta in regenerirata. In ravno iz tega razloga, je najbolj efektivno nanesti negovalne lepotne izdelke pred spanjem, saj ima koža dovolj časa, da vsrka produkte in jih uporabi sebi v prid. Ne rečemo zastonj, da potrebujemo lepotni spanec, kajne?!

Če še morda nisi nikoli slišala za nočne maske, je tukaj nekaj najpomembnejših dejstev in eno izmed teh je, da ti nočna maska ne bo umazala posteljnine 😉

Kaj so prednosti nočne maske?

Nočne maske za obraz so definitivno bolj efektivne kot normalne (dnevne) maske za obraz. Ker imajo kar nekaj ur časa za delovanje, sestavine v njej prodrejo globje v kožo in lahko razvijejo želen efekt. Ker imajo več časa, da razvijejo svoj efekt, so tudi veliko bolj nežne in nižje koncentrirane kot tipične maske za obraz. Zaradi tega obnavljajo kožo počasi in je ne obremenjujejo.

Kako uporabim nočno masko?

Zelo, zelo pomembno je, da masko naneseš na dobro očiščen obraz! V kolikor koža ne bo vredu očiščena, pore ne bodo prepustile maske in posledično bo tudi slabši končni efekt.

Masko nanesi na celoten obraz, vrat in dekolte in nežno vmasiraj v kožo, da pospešiš absorpcijo. Prepričaj se, da naneseš masko 20 minut, preden se odpraviš v posteljo. V tem času ima maska čas, da se že nekoliko vpije v kožo in se ne razmaže po posteljnini.

In še za konec: nočne maske ne bodo umazale posteljnine, saj so po večini v obliki gela ali kreme, katera se hitro vpijeta v kožo in ne pustita mastnega sloja na koži.

 

Če se boriš z nečisto in aknasto kožo, bo The Body Shop nočna maska za obraz s čajevcem, prava rešitev.  Koža bo po uporabi čista in mehkejša, z večkratno uporabo pa bo maska pomagala tudi pri spopadanju z mozolji in ogrci ter vplivala na lepši videz kože. 75 ml maske bo tvojih za cca. 20 €. Zato hitro skoči sem in si jo naroči.

Če iščeš nočno masko za obraz, ki ne vsebuje olja, ti priporočam Clinique Moisture Surge Overnight Mask. Zaradi posebne mešanice aloe vere preprečuje nastajanje finih gub in kožo za 24 ur intenzivno nahrani z vlago. Tako se lahko koža boljše prilagaja temperaturnim spremembam in se bori proti onesanženosti. Clinique maska za obraz bo tvoja za cca. 36 €.

Ultra Facial Hydrating Overnight Masque od Kiehl’s je parvo orožje za urujeno kožo. Formula vsebuje različne protein in sestavine iz korenikn, ki med spanjem kožo intenzivno vlažijo in pomagajo, da se vlaga iz dnene vlažilne kreme dalj časa ohrani v koži. Kiehl’s nočna maska za obraz je lahko tvoja za cca. 16 €.