Katera rdečila dnevno nanesem na ustnice?

Ustnice so verjetno najbolj čutni del našega obraza, ne glede na to če se odločimo za svetlo rdečo, nežno rožnato ali subtilno nude šminko – lepe ustnice so vedno videti privlačne in seksi. Zato je izjemno pomembno, da ustrezno neguješ občutljivo kožo ustnic in ob tem poiščeš popolno barvo rdečila za svoj ten kože. Ker vem, da to ni najlažja naloga, smo se dekleta Pentlje odločila, da z vami delimo svoje zbirke šmink in hkrati predstavimo tudi svoja najljubša rdečila za ustnice.

Popolna šminka za tvoj ten kože

Se sprašuješ, katera barva šminke najbolje ustreza tvojemu tenu kože? To ugotoviš, ko veš oz. določiš svoj ten kože. Obleci belo majico – druge barve lahko vplivajo na rezultat – in se poglej v ogledalo: so tvoji lasje svetlejši in oči modre, zelene ali svetlo rjave in ob pogledu v ogledalo lahko opaziš modrikast ali rožnati podton kože? Potem imaš skoraj zagotovo hladen ten kože. Če nisi prepričana kaj vidiš, poglej na zapestje, če ob tem opaziš še modrikaste žile, je to jasen znak, da tvoj ten kože hladen.  So tvoji lasje in oči temnejši in je tvoja koža ob pogledu v ogledalo bolj olivna ali rumenkasta? To je jasen znak, da je tvoj ten kože topel.

In to je prava barva zate:

Hladni ten kože: šminke z rahlo vijoličastim ali modrikastim podtonom so idealne zate – temne barve, kot recimo rdeča, barva gozdnih sadežev, vijolična ti bodo odlično pristajale. Če nisi privrženka intenzivnih barv preizkusi hladno pink.

Topel ton kože: rdečila v toplih odtenkih, bodo še dodatno izpostavila tvoj ten kože – klasična rdeča ali trendovska oranžna sta idealni izbiri zate. Raje nosiš naraven make-up? Potem preizkusi rdečilo v marelični ali toplejši (temno bež, karamela, cimet…) nude barvi.

Če svojega tena kože nisi mogla opredeliti s pomočjo zgornjega testa, si verjetno ena izmed redkih srečnic, ki ima nevtralen ten kože in ji pristajajo vsi odtenki, od hladne pink do žlahtne mangenta barve.

LAURA: Popolna šminka za tanjše ustnice

Moje ustnice niso najbolj polne, zato zelo redko posegam po temnih odtenkih rdečil – saj so v tem primeru videti še ožje. Ko se odločim za vpadljivo šminko, izbiram med klasično rdečo ali svežo rožnato (saj je moj ten hladen). Pomagam si tudi z majhnim trikom, ustnice obrobim s svinčnikom slab milimeter nad dejanskim robom in nato nanesem rdečilo – na ta način jih optično povečam. Ampak pozor! Pri tem nikar ne pretiravaj (!) – v nasprotnem primeru bodo tvoje ustnice videti nenaravno. Kljub vsemu za šolo in prosti čas najraje nanesem YSL šminko, ki ni preveč vpadljiva,  moje ustnice obarva v nežno rožnato in jih hkrati še vlaži.

VERONIKA: moja nova najljubša nude šminka

Ko se odločim, da bom na svoje ustnice nanesla šminko, se po navadi »zatakne« pri zbiri odtenka, saj obožujem (in rada nosim) prav vse: od pink marelične in vse do vijolične. Kljub temu, da obožujem vpadljive odtenke, pa zadnje čase vedno večkrat na ustnice nanesem nude šminko, saj enostavno pristaja k vsakemu oblačilu in make-upu.  Zaljubila sem se v L.O.V. šminko z imenom Marianna´s Chestnut. Dokaj temno rjav odtenek, s pridihom rožnate, popolno pristaja k mojemu tenu kože in je idealna izbira, ko želim nekoliko bolj umirjen, a vseeno »wow« videz.

BARBARA: Brez šminke ne gre 

Zame make-up ni končan dokler a ustnice ne nanesem rdečila. Šminko nosim vedno, ne glede na letni čas in moje razpoloženje. Pogosto odtenek rdečila določim glede na styling in make-up, ki ga nosim, pri odtenkih nimam omejitev, saj lahko k svojemu tenu kože kombiniram skoraj vse barve šmink (razen pink- ta mi res ne pristaja). Ko nimam inspiracije, časa obrobljanja ustnic vedno izberem MAC New York Apple, ki ustnice odene v transparentno rdečo-vijolično barvo, z modrikastim leskom, ki posledično naredi tudi moje zobe bolj bele.