Do čiste kože s temi 3 živili

Brezhibna polt ni odvisna samo od dnevne nege, s katero razvajaš svojo kožo, ampak tudi od tvoje prehrane. Veliko živil lahko vodi do nezaželenih madežev na koži; recimo: sladkor, alkohol,…, prav tako do mastne kože vodi tako imenovana hitra hrana. In lahko bi naštevali in naštevali!

Ampak na srečo obstajajo tudi živila, ki nas z vsakim grižljajem naredijo lepše, bolj zdrave! K zdravi koži, brez nečistoč, pigmentnih madežev, mastnih lis,…  po mnenju strokovnjakov vodijo ta tri živila:

1.Losos in tuna

Losos in tuna vsebujeta esencialne maščobne kisline (med drugim omega-3 in omega-6), ki so izvrstne za kožo, tega mnenja je tudi dr. Jessica Wu, ki je priznana dermatologinja, in “Forbes” avtorica iz Los Angelesa. V lososu in tuni je vitamin B7 (biotin), ki preprečuje vnetje kože in poskrbi za zdrav sijaj kože. Če ne maraš rib, priporočam, da dnevno zaužiješ eno kapsulo ribjega olja, ki jo lahko kupiš v lekarni ali drogeriji.

2. Avokado

Nič čudnega, da je avokado v zadnjem času, tudi pri nas, tako priljubljen! Saj zelena bombica, polna dobrih maščob, spodbuja nastajanje strukturnega kolagena, ki izboljša ten in teksturo kože.

3. Paradižnik

Paradižnik je do vrha poln z vitaminom C in likopenom – antioksidantom, ki lovi proste radikale. To pomeni, da lahko ujame nekatere reaktivne molekule v človeškem telesu, ki med drugim vodijo do hitrejšega staranja kože. Pozitiven stranski učinek uživanja rdečega zlata je, da koža ostane napeta in čista.