Znanstveniki razvili formulo za popolno zadnjico

Si v dilemi, da je tvoja zadnja plat prevelika, premajhna, potlačena ali celo preveč okrogla? Ali sploh obstaja popolna zadnjica? Če zaupaš znanstvenikom, je odgovor DA!

Raziskovalci iz Nemčije in ZDA so odkrili formulo, s katero lahko izračunamo popolno zadnjico. Raziskava, ki je bila objavljena v zadnji številki  ” Plastic and Reconstructive Surgery” temelji na mnenju 1.033 oseb, od tega 583 občanov in 450 lepotnih kirurgov iz 40 držav, katerim so pokazali sliko 27-letnega modela, kateremu so digitalno tako dolgo spreminjali zadnjico, da so prišli do idealnega rezultata.

Z preprosto matematično formulo, lahko vsaka ugotovi, kako popolna je njena zadnjica. Odločujoče je namreč razmerje med obsegom pasu in obsegu bokov.  Če obseg bokov delimo z obsegom pasu, in je rezultat enačbe  0,7, bi naj bile lastnice popolne ritke. Takšnega mnenja je 39 % vprašanih. Po mnenju raziskovalcev je lepo oblikovana zadnjica ključen element ženske lepote takoj za lepim obrazom. V svetu slavnih je to titulo prejela manekenka in mlada mamica Rosie Huntington-Whiteley.

Lepotne ikone, kot so Marilyn Monroe, Sophia Loren in Liz Taylor dejansko pridejo na vrednost 0,7. Brez skrbi, tudi lepotičke današnjega časa se zelo približajo želeni cifri; ob Rosie tudi manekenka Kendall Jenner in Emily Ratajkowski imata vrednost  0,71 in sta prekleto blizu popolnosti.

Beach bum

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

La Perla at the Met

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

🍑

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on