Zavidljiv volumen

S svojimi lasmi nismo nikoli zadovoljne. Nekatere imajo pretanke, preredke, preveč skodrane, ravne in kar je najpogostejši problem: brez volumna!

Na srečo obstajajo trije triki, s katerimi boste pričarale pravo levjo grivo, čeprav ste mislile, da je to nemogoče.

Kako si umivate lase je pomembno.  Foto: gatty
Kako si umivate lase je pomembno.
Foto: gatty

Umivajte pravilno

Morda se vam zdi, da je umivanje las zadnjo, kar vam bo lahko pomagalo k večjemu volumnu las, vendar je to zelo pomembno. Izberite šampone, ki ne vsebujejo silikonov in olj, ki bodo obtežili vaše lase in popolnoma izpodbili volumen. Šamponirajte dva krat in nato na lase nanesite balzam, vendar le od polovice dolžine proti konicam. Balzam za lase je mehčalen, v kolikor ga nanesete na lase v bližini korenin las, jih bo ta dodatno obtežil.

Izbirajte pametno

 

Produkti za volumen las, lase optično odebelijo in privzdignejo. Na tržišču je ogromno produktov za večji volumen, vendar mi vam priporočamo oblikovalno peno in kot zaključek sprej ali puder za volumen. Peno za lase nanesite na vlažne lase, tik ob konice. Bodite pozorne, da so lasje vlažni, saj ob nanosu na premokre lase, se lahko ti posledično zmastijo. Lase posušite s pomočjo sušilca in jih na konec definirajte, da nanj nanesete sprej ali puder za volumen.

Za seksi videz uporabite difuzor.  Foto: wikimeida
Za seksi videz uporabite difuzor.
Foto: wikimeida

Vse je v oblikovanju

Žal samo produkti, ki so namenjeni volumnu las, niso dovolj. Najpomembnejši dejavnik pri voluminozni pričeski je oblikovanje. V veliko pomoč vam bo sušilec za lase in velika krtača. S temi pripomočki boste dosegli gladke lase in zavidljiv volumen. Za malo bolj drzno in seksi  pričesko, na lase nanesite še proizvod za teksturo in uporabite difuzor.