Učinkovit črni prah

Aktivno oglje poznamo iz medicinskih krogov, s katerim se zdravijo zastrupitve in črevesne okužbe. Vendar ste vedeli, da je aktivno oglje lahko tudi odlična sestavina v lepotnih izdelkih. Da boste lahko to oglje dodale tudi k svoji lepotni rutini, vam predstavljamo nekaj načinov uporabe.

Aktivno oglje naravno pobeli zobe.  Foto: gatty
Aktivno oglje naravno pobeli zobe.
Foto: gatty

Pobeli zobe

Zanimivo je, da aktivno oglje obarva vse,  razen zob. Med uporabo bo vaša usta pobarval na črno, z izjemo zob. Tako kot v telesu »posrka« strupe, enako naredi tudi v ustni votlini in odstrani obloge z zob. Še boljše, aktivno oglje uravnava PH v ustih in se tako bori proti kariesu in gingvitisu. Namočite vlažno zobno ščetko v prah in z njo ščetkajte zobe približno dve minuti. Na koncu dobro operite zobe in zobno ščetko. Aktivno oglje bo z zob odstranilo madeže in poudarilo naravno belino.

DIY piling za telo        

 

 

 

Aktivno oglje je zelo hvaležna sestavina, saj ga lahko pomešamo s skoraj vsako drugo sestavino. Da boste dosegle odličen piling za telo, ki bo iz vaše kože odstranil toksine, ga pomešajte z mlekom ali medom in kot piling dodajte sladkor ali ovsene kosmiče. Za dodatno razvajanje lahko dodate eterična olja ali cvetlične vodice.

Čistilo za obraz

Aktivno ogle bo iz obraza "posrkalo" toksine.  Foto: wikimedia
Aktivno ogle bo iz obraza “posrkalo” toksine.
Foto: wikimedia

Naredite si popolnoma naravno čistilo za obraz iz popolnoma naravnih sestavin! Za ta učinkovit in enostaven čistilec potrebujete le dve sestavini: aktivno oglje, seveda, in kokosovo olje. Pustite olje, da se segreje na sobno temperaturo (rahlo zmehča) in mu primešajte aktivno oglje. Za uporabo iz lončka vzemite nekaj čistila in ga nežno vtrite v obraz. Aktivno oglje očisti obraz, medtem ko ga kokosovo olje navlaži. Čistilo izperite z obraza s pomočjo tople brisačke.

DIY maska za telo

S pomočjo aktivnega oglja si lahko naredite odlično razstrupljevalno masko za obraz. Potrebujete aktivno oglje, ki ga pomešate z vodo, da dobite gosto zmes. V kolikor imate suho in/ali občutljivo kožo, ga lahko pomešate z medom ali jogurtom. Masko nanesite na obraz in pustite delovati cca. 10 minut. Na koncu dobro (!) sperite obraz, po potrebi z nežnim pilingom.