The Body Shop dogodek ter novosti

Pred nekaj dnevi smo se udeležile The Body Shop dogodka in na lastni koži preizkusile njihove novosti. Izmed vseh izdelkov mi je najbolj v spominu ostala linija Korenček, a o tem več v nadaljevanju.

Resnično me je impresioniralo dejstvo, da je The Body Shop kupljeno reciklirano plastiko iz pravičnega trgovanja pričeli uporabljati v 250 ml embalaži izdelkov za nego las (100 % reciklirana plastika z 15 % vsebnostjo reciklirane plastike iz pravičnega trgovanja. Ne velja za zamaške). Plastika se zbere in razvrsti v centru za ločevanje odpadkov. Nato se očisti, stisne v bale in odpelje v Evropo, kjer jo temeljito očistimo in steriliziramo. Nastala smola se testira po standardih za prehrambeno kakovost in se nato pretvori v granule ter reciklira v plastične steklenice.

Sedaj k osupljivo dišečim ter negovalnim izdelkom

Kolekcija za nego las Banana, ki je med drugim tudi 100% veganska, kot ime samo pove vsebuje banane iz Ekvadorja, ki se pridobivajo s pravičnim trgovanjem. Organizacija El Guabo, s katero sodeluje The Body Shop, si prizadeva, da bi čim manj banan, ki ne ustrezajo zahtevam prehrambene industrije, šlo v nič. The Body Shop jih ne diskriminira zaradi videza, saj so vse banane enako čudovite, hranljive in neizmerno dišijo po brezskrbnem poletju.

Maskara Happy go lash, cena 13,50 €

Naslednja novost je maskara Happy go laseh, ki ustvari bolj goste in definirane trepalnice, a hkrati pušča lahkoten občutek. Formula je enostavna za nanašanje in odstranjevanje, traja ves dan in ne pušča madežev pod očmi. Vsebuje 99 % naravnih sestavin, med njimi čebelji vosek in ekološko deviško kokosovo olje iz Samoe. Sestavine ščitijo trepalnice in jih obogatijo za popolnejši videz.

Čistilo za obraz, cena 13,50 €
Vlažilna krema, cena 17, 50 €

In sedaj še k meni tako všečni kolekciji Korenček, ki jo sestavljata dva izdelka, čistilo za obraz Carrot Wash ter vlažilna krema Carrot Cream. Izdelka sta obogatena z ekološkim korenčkom, ki ne ustreza trgovinskim lepotnim standardom, enostavno zavržejo in s tem ustvarijo veliko odpadkov, The Body Shop za omenjeno linijo uporablja prav ta korenček. Vsebuje sestavine, ki ščiti kožo pred slabim, mestnim zrakom. Korenje je bogato z antioksidanti, ki ščitijo kožo pred slabimi vplivi okolja in poskrbijo za mladosten videz kože.