Telefoni uničujejo našo kožo

Roke gor vse, ki bi lahko brez problemov živele ali preživele brez svojih pametnih telefonov. Priznam, jaz ne. Poleg vseh službenih obveznosti, s katerimi je telefon povezan, se ne bi morala odpovedat Instagramu & Co., kjer lahko sledim prijateljem, iščem inspiracije in kdaj tudi kaj objavim. 😉

Raziskave so pokazala, da visokoenergijska vidna svetloba ali kar modra svetloba, katero oddajajo pametni telefoni, računalniki, tablice,… enako, ali še bolj škodujejo naši koži kot UV žarki. Modra svetloba prodre globje v kožo, kot UV žarki in tako vpliva na pigmentacijo naše kože in njeno predčasno staranje.

Čeprav še zadeve niso raziskane do konca, pa znanstveniki vseeno predlagajo, da zaščitimo svojo kožo, preden bo prepozno.

Seveda je najlažje reči, da naj prenehamo s pretirano uporabo vseh električnih naprav, ki oddajajo modro svetlobo, ampak v današnjem času in z današnjimi službami je to skoraj da neizvedljivo.

Je dober spanec le želja?

Če zvečer nikakor ne moreš spati, je lahko vzrok za to modra svetloba, ki jo oddajajo ekrani. Ker smo čez dan veliko izpostavljeni prav tej svetlobi, se naša biološka ura tako zmede, da enostavno ne ve, kdaj je dan in kdaj noč. Zaradi tega, se v našem telesu ne sprosti hormon melatonin, ki je odgovoren za našo utrujenost in dober spanec.

Na srečo prihaja rešitev iz kozmetičnih hiš, ki so uslišale delovne ženske (in moške) in na trg lansirale polno izdelkov z antioksidanti, vitaminom C in algami, ki dokazano ščitijo kožo pred vdorom modre svetlobe.

Ker pri Pentlji veliko preživimo za računalniki in pametnimi telefoni, smo se oborožile z antioksidanti. V galeriji preveri naše najljubše.