Spomladi bomo ob vsakem koraku opazile ta trend

Pozabi na črno ali rjavo, to pomlad bo barvita maskara zaznamovala make-up vsake modne navdušenke. Če imaš občutek, da smo nekaj let nazaj v vseh drogerijah iskale modro , se ne motiš, lepotni trendi se vedno znova vračajo. In to je najboljši dokaz. Sama rada  na konice svojih trepalnic nanesem modro maskaro, saj je moder sijaj  resnično subtilen in poudari belino oči. Pokukajmo, kako jo bomo nosile to pomlad.

Pisana maskara je tako retro, da je spet IN. Kljub temu nas je malo , ki si  upa zapustiti svojo cono udobja, ko gre za make-up – in če se to zgodi, potem pogosteje posežemo po vpadljivem odtenku šminke ali bleščičastem senčilu. Morda tokrat poskusimo z barvno maskaro. Seveda vem, da zelene, rumene ali vijolične trepalnice ne ustrezajo nujno vsakemu videzu in niso primerne za vsako priložnost. Zato je potreben sedmi čut, ki s pomočjo kombiniranja različnih barv pripelje do primerne make-up kombinacije. Strokovnjaki ličenja so si v splošnem  enotni, da se naj barva maskare ujema s senčilom za oči ali šminko.

Trend je še posebej primeren za vsakodnevno uporabo, če le spodnje trepalnice naličite z barvno maskaro. Rezultat je manj dramatičen, a še vedno zelo poseben. In če želite še malo več, lahko z maskaro obarvate tudi konice zgornjih trepalnic.

Ker je trend ličenja še dokaj mlad (odkrila sem ga na Milanskem tednu mode), barvne maske trenutno niso na voljo v vsaki drogeriji. Toda še vedno imajo določene znamke barvne maskare v svoji redni ponudbi. V drogeriji lahko dobiš novo maskaro znamke Maybelline Snapscara v temno vijolični in modri , ali maskaro znamke L’Oréal Paris Mega Volume Miss Manga Baby Roll v vijolični in turkizni barvi. Torej, če nisi prepričana, če ti je trend všeč, ti ni treba odšteti veliko denarja, da ga preizkusite. Če pa tako kot jaz že nekaj časa uporabljaš barvno maskaro, ti priporočam  Lancome Big Color Lash Top Coat v manjši, 4 ml verziji, ta je na voljo v modri barvi,če bi želela eksperimentirati, pa tudi v rumeni, rožnati in zeleni. Tudi cena je dostopna; stane cca. 16 €. Tudi Dior maskara Dioshow Mascara je na voljo v temno modri in temno vijolični, a ta je s cca. 38 € malce predraga za moj žep.