Reci adijo nadležnim mozoljem na hrbtu!

Ni važno, ali odpremo Instagram, Facebook ali našo najljubšo revijo, vedno bomo v prvih nekaj minutah zasledile vsaj en nasvet ali oglas, kako se znebiti mozoljev na obrazu. Vsak drugi je tudi že »strokovnjak« in ti lahko na prvi pogled pove, ali so tvoji mozolji hormonskega izvora ali ne.

Ampak ko pride do mozoljev na hrbtu, enostavno vsi obmolknejo, kot da ne obstajajo…

Nikar se ne skrivaj. Najdi rešitev!
Foto: Alexandra Gron

Mozolji na hrbtu so lahko prav tako velika (ali še večja) nadloga, kot so mozolji na obrazu. Pa kljub temu jim namenimo pozornost le poleti, ko je čas za kopalke in bolj lahkotna oblačila, ali v veselem decembru, ko se zabave kar vrstijo in me želimo blesteti na prav vsaki.

 

Koža na našem hrbtu je zelo debela, zaradi česar je možnost, da se nam zamašijo pore zelo visoka. Mozolje na hrbtu povzroči preveliko tvorjenje sebuma, kopičenje odmrlih kožnih celic in bakterije. Kljub temu pa je so za to nadlogo lahko krivi naši hormoni in/ali prekomerno potenje.

Zato je tukaj sedem nasvetov, kako še boš za vedno poslovila od neprijetno bolečih mozoljev na hrbtu:
  • Po športanju takoj sleči preznojena oblačila. Vlažna oblačila so prava gojilnica za bakterije in posledično nastanek mozoljev.

 

  • Pri vsakodnevnem prhanju dobro namili tudi hrbet.

 

  • Gel za prhanje naj vsebuje salicilno kislino, glikolno ali laktično kislino. Prav tako uporabi piling dva krat na teden (ne več!).

 

  • Po prhanju uporabi vlažilni losjon za telo, da ponovno vzpostaviš kožno bariero. Pri tem je zelo pomembno, da uporabiš ne komedogen losjon, da situacije še ne poslabšaš.

 

  • V kolikor se v poletnih mesecih bolj potiš, imej vedno zraven dodatno majico, da lahko prepoteno zamenjaš s svežo.

 

  • Nikoli, nikoli in res nikoli ne stiskaj ali praskaj mozoljev! S tem boš povzročila dodatno vnetje in povečala možnost brazgotinjenja.

 

  • Če si sledila vsem zgoraj naštetim nasvetom, a nadležnim mozoljem na hrbtu še kar ni konca, se pogovori s svojim dermatologom.