Ličila se končno vračajo!

Do sedaj je bil izjemno popularen »no make up« videz, ki že kot samo ime pove, izgleda, kot da na obraz nismo nanesle niti kančka ličil. Ampak ko prehajamo v bolj hladne mesece leta, se začnejo ponovno pojavljati ličila.

Nov trend, ki se pojavlja se imenuje »Haute Couture make up«, nekako bi lahko to prevedli v visoko modo ličil. To pomeni, da se vračajo debelejše obrobe oči, gostejše trepalnice, močnejši odtenki rdečil za lica in ustnice.

Trenutno so pričeske stopile korak nazaj k preprostosti in tako prepustile vse žaromete ličilom. A to še zdavnaj ne pomeni, da je potrebno pretiravati. Pri tem trendu se je potrebno osredotočiti na en predel obraza in tega poudariti koliko se da.

Oči

Pri očesnem make upu je to sezono moto: več je več! Eyeliner, trepalnice, bleščeče senčilo,… Eyeliner naj bo močan in povlečen daleč navzven, da poda očesu zapeljivost in definiranost. Na veke nanesi senčilo v kovinskem sijaju ali z bleščicami in nikar ne pozabi poudariti notranjega kotička oči. In na koncu seveda trepalnice. To sezono jih nikakor ne more biti preveč! Če odhajaš na zabavo jih zgosti z umetnimi trepalnicami in na koncu ne pozabi spodnjih trepalnic premazati z maskaro.

Koža

Ni važno, ali se odločiš za »no make up« videz, ali »Haute Couture« videz, koža naj ostane sveža in sijoča. Pomembno je, da puder dobro naneseš in zabrišeš na obrazu, da se enostavno zlije s tvojo kožo. Na koncu svojim ličkam privošči kanček osvetljevalca.

Lica

To sezono nikakor ne zapostavljaj svojih lic. Rdečila v roza in nežno rdečih odtenkih so nepogrešljiva pri tem videzu. Za bolj mat izgled, se odloči za rdečilo v kamnu, v kolikor pa želiš bolj svež videz, se odloči za rdečilo v gel teksturi. Še en mini namig: rdečilo s svetlečimi pigmenti nadomesti osvetljevalec in tako avtomatično izgledaš še bolj sveže.