Prihaja nov trend… »steklena koža«

Vedno malo z zavidanjem gledam Instagram profile azijskih lepotnih in modnih blogerk, saj nikakor ne morem mimo njihove čudovite in mladostne kože. In ravno pod njihovimi fotografijami sem pred časom zasledila »hashtag« #glassskin ali po slovensko steklena koža. Seveda mi zadeva ni dala miru in sem morala malo raziskati, kaj to sploh je.

Za efekt steklene kože porabijo Korejke vsaj eno uro pri dnevni negi.

Če vprašamo Korejke, je videz steklene kože njihov ideal lepote. Koža, ki nima ene vidne pore in ene nečistoče: čista kot steklo.

Seveda takšna koža ne pride kar čez noč. Korejke za ta lepotni ideal porabijo kar nekaj časa in zjutraj ter zvečer nikoli ne preskočijo vsaj deset korakov negovalne rutine. Samo na hitro, kaj k njej spada:  odstranjevalec ličil, čistilna pena, piling, tonik, esenca, serum, maska, krema za okrog oči, vlažilna krema in za konec zaščitni faktor.

Vsa skrivnost steklenega videza kože so lahki vlažilni izdelki, katere Korejke (in seveda tudi druge Azijke) plastijo na kožo, tako da po lepotni rutini le ta izgleda navlaženo, napeto in sijoče… točno tako kot steklo.

Enostavna alternativa je lahko dober osvetlejvalec.

Če si tudi sama želiš tako lepo stekleno kožo kot Azijke in nimaš vsako jutro in večer časa za skoraj eno urno nego, lahko podoben videz dosežeš tudi z ličili. Vse kar potrebuješ je podlaga na vodni osnovi in dober osvetljevalec. Podlaga na vodni osnovi bo dala koži napet in enakomeren videz, osvetljevalec pa bo poskrbel za pravilno mero svežine.