Piling: tega dela telesa ne smeš pozabiti

Piling obraza in telesa je postal sestavni del naše lepotne rutine. Prednosti so jasne: odstranjevanje odmrlih celic, spodbujevanje krvnega obtoka, po tretmaju je koža gladka kot dojenčkova ritka in hkrati je optimalno pripravljena za nadaljnjo nego.

Ta del telesa pogosto pozabimo pri pilingu…

…. naše lasišče! Verjetno je že vsaka izmed nas občutila, kako dobro dene profesionalna masaža lasišča, saj je lasišče pogosto zanemarjena erogena cona – jasno, da nam občasna masaža še kako ustreza.

Ampak tudi iz kozmetičnega vidika je drgnjenje lasišča še kako smiselno. Še posebej, ker je trend v zadnjih letih, da se lasje umivajo redkeje. V kombinaciji z uporabo suhega šampona, je še kako pomembno, da redno očistimo tudi naše lasišče!

Če le pomisliš na to, koliko laka za lase, gela, voska, suhega šampona dnevno vtreš v svoje lase in če ostanki teh izdelkov ostanejo na tvojem lasišču, zamašijo lojnice. Posledica je lahko srbečica, posamično vraščeni lasje, hitrejše mastenje las,… Zato je več kot priporočljivo, da vsaj enkrat tedensko, ob umivanju las, temeljito zmasiramo svoje lasišče. Če to ne zadošča, k šamponu dodaj pol čajne žličke morske soli in piling nežno vmasiraj v lasišče (ne po dolžini las). Če se ti to zdi malo preveč radikalno, poskusi masko iz pinjenca in ananasa ali papaje, ki stimulira lasišče ter vsebuje encime in kisline in na ta način nežno očisti tvoje lasišče. Enak učinek bo imel tudi kavni piling.

LRP Kerium DS, intenzivni šampon proti prhljaju – šampon z mikro-piling učinkom!. Cena za 125 ml je cca. 14 €.
L’occitane poživljajoči očiščevalni piling za lasišče. Cena za 150 ml je 23,40 €.