Ta trik za nanos maskare je tako logičen, a kljub temu ga le redko katera pozna

Maskara je eden izmed lepotnih izdelkov, ki jih uporabljamo vsak dan. Toda dlje kot jo uporabljamo, bolj se spreminja formula; sprva je bila maskara kremna, se je lepo nanesla in objela celotne trepalnice, kaj kmalu pa postane njena formula gostejša in krhkejša. A obstaja preprost trik, s katerim bo tvoja maskara vedno imela izvrstno kakovost.

V eni steklenički je v povprečju nekje med 6 do 10 ml maskare. Sliši se sicer malo, a uporabnost je precej dolga. To je tudi razlog, da je kakovost same formule maskare slabša z vsakim dnem uporabe. Ker vsakič, ko odpremo stekleničko, vanjo prodre zrak, ki suši maskaro, pa tudi če smo pri zapiranju izdelka še tako hitre.

Kaj lahko storimo? Trik je tako preprost in logičen: v drogeriji preveri, če obstaja tvoja maskara v manjši potovalni velikosti. Čeprav so te variante pogosto minimalno dražje , jih tudi prej porabiš. V tem primeru ima takšna maskara veliko prednost, ko gre za lepe, goste trepalnice: porabiš jo tudi prej, preden se tvoja najljubša maskara posuši in je posledično ne rabiš zavreči,ko je še na pol polna. In če pogledamo  še iz finančne strani, da večje in cenejše maskare, zaradi izgube želene kvalitete, zavržemo prej, je vprašljivo, če se na dolgi rok izplača kupiti cenejšo varianto.

Mimogrede: upam, da že veš, če ščetko maskare večkrat zaporedoma potopiš v embalažo, vanjo pritisneš še večjo količino zraka, ki še pospeši sušenje formule. Bolje je ,da ščetko potegneš ob robu embalaže in na ta način zajameš želeno količino maskare.