Naj pogostejše napake pri uporabi maskare

Prava smer, primerna krtačka, ustrezna formula maskare, nanešena na trepalnice s pravo tehniko: Pri ličenju trepalnic lahko gre marsikaj narobe. Stavim, da tudi ti delaš eno izmed spodnjih napak!

Maskaro nanašaš samo  od spodaj !

Če želiš trepalnice resnično oviti v črnino, moraš maskaro nanesti spodaj in zgoraj! To velja še posebej za vse tiste, ki imate svetle trepalnice. Torej maskaro naneseš prvo od zgoraj, rahlo pripri oči in nekajkrat potegni s krtačko preko njih. Če te je strah, da se boš z maskaro popacala tudi pod očmi, uporabi kozmetičen robec kot zaščito, nato nanesi še sloj maskare od spodaj. Trepalnice bodo lepo zavite in resnično črne.

Klešče za oblikovanje trepalnic uporabiš ob napačnem času!

Klešče za popolno ukrivljenost trepalnic moraš vedno uporabiti pred nanosom maskare. Drugače jih lahko zlomiš.

Nimaš prave tehnike nanosa maskare !

Zagotovo veš, da ščetko ne smeš večkrat zaporedoma tlačiti v maskaro, saj boš tako  vanjo spravila tudi zrak, ki suši maskaro. Bolje: preden povlečeš ščetko iz maskare, jo enkrat zasuči okrog svoje osi, tako boš zajela ustrezno količino maskare.

Tvoje trepalnice niso ustrezno pripravljene za ličenje!

Tvoja maskara se pogosto razmaže, še posebej v kotičku oči? Naj pogosteje se to dogaja ženskam z mastno kožo. Zato je obvezno, da svoje veke pripraviš na ličenje in uporabiš podlago za senčilo. Na ta način boš ustvarila pregrado, da  maščoba ne bo prišla do trepalnic, ki bodo ostale lepo naličene ves dan.

istockphotoNaneseš še eno plast maskare!

Pri maskari velja enako kot pri šminki, kasnejše popravljanje resnično ni zaželeno. Če nimaš časa v celoti odstraniti ličila in obnoviti svoj make-up, tudi ne nanesi še ene plasti maskare. Saj se v tem primeru trepalnice pogosto zlepijo, nanos več ni enakomeren, pojavijo se grudice…

Predolgo uporabljaš isto maskaro!

Je tvoja maskara starejša od šest mesecev? Potem naj potuje kar v smeti, čeprav je v njej še malce črnila. Naše oči so zelo občutljive in po treh mesecih dnevne uporabe se na krtački nahaja že ogromno bakterij, ki nepotrebno dražijo oko.

2Maskaro nanašaj samo vodoravno!

Če si želiš resnično počrniti trepalnice, moraš ščetko maskare občasno uporabiti tudi horizontalno. Tako boš lažje dosegla korenino trepalnic in odela njeno celotno dolžino.

Iz ščetke pred nanosom ne odstraniš grudic!

Če se na tvoji maskari dnevno pojavijo grudice, je to že znak, da je ta precej stara oz. suha in je čas, da jo menjaš. Ampak, če nimaš pri roki nobene druge, pred nanosom s krtačke odstrani morebitne grudice, saj v nasprotnem primeru se bodo te prijele na tvoje trepalnice in tvoj celoten make-up bo pokvarjen.

Ne počakaš, da se maskara posuši!

Imaš dolge trepalnice in po vsakem nanosu se te dotaknejo veke? Posledica so nevšečni madeži na vekah. Rešitev je tako preprosta: po nanosu glej 10 sekund navzdol, v tem času se bo maskara posušila in tvoj make-up bo popoln.