Make-up napake, s katerimi si videti starejša, kot v resnici si

Ličila uporabljamo zato, da poudarimo svoje atribute, seksepil in smo videti sveže, spočito. Vendar nekateri produkti in napačna uporaba vodijo do tega, da smo videti starejše kot v resici smo. Preberi, katerim ličilom se v bodoče raje izogibaj in s tem z obraza izbriši kakšno leto ali dve.

11.Vinsko rdeča šminka

Temno rdeči odtenki na polnih ustnicah so prava paša za oči. Še posebej, ko se odlično podajo k stajlingu. Kljub temu nas temni odtenki postarajo, zato raje izberi svetlo rdečo šminko, s katero boš v hipu videti bolj sveža in mladostna. Na ta način se boš izognila temnim sencam na obrazu.

22. Preveč rdečila na ličkih

Če tvoja koža več ni tako rožnato sijoča kot v zgodnjih 20-ih, se kljub temu izogibaj prekomerne uporabe rdečila za lička. Zadržana uporaba rdečila za lica, v nežnem odtenku breskve ali nežno rožnate, zagotavlja svež videz. Ravno nasproten učinek imajo rdečila v pink, oranžni in rdeči barvi!

Define lips with lip liner to stop lipstick bleeding 19/6/133. Preveč črtala za obrobo ustnic

Če se odločiš za uporabo šminke, nikar ne pozabi predhodno obrobiti svojih ustnic z ustreznim svinčnikom, ki ne sme biti temnejši od barve rdečila. To je ena od klasičnih napak, ki te bo v hipu postarala za nekaj let.

44. Preveč korektorja

Seveda nas kolobarji pod očmi naredijo starejše, ampak to ne pomeni, da moraš za njihovo prekrivanje uporabiti na kilograme korektorja. Saj, ko ta ‘leže’ v majhne gubice okrog oči, te optično poudari in si videti veliko starejša kot v resnici si.