LAURA TESTIRA: Veliki test 11-ih maskar!

Popolno uokvirjene oči, dolge, goste trepalnice so za mnoge izmed nas neuresničljive sanje! Prav zato je v Sloveniji maskara na prvem mestu med ličili. Kot jaz, si verjetno tudi sama preizkusila že številne maskare različnih proizvajalcev, z različnimi ščetkami in formulami. Ker vsaka obljublja nekaj drugega, sem se odločila, da preizkusim več vrst maskar različnih cenovnih razredov. Sama imam precej dolga a ne preveč goste trepalnice. Zato najraje uporabljam maskaro, ki pričara volumen.

KAKO SEM TESTIRALA MASKARE? Vsako sem nanesla na trepalnice 3x; med drugim in tretjim nanosom sem počakala nekaj sekund, da se je maskara rahlo posušila. V nadaljevanju preberi, katera formula mi je bila najbolj všeč, katera krtačka mi je pričarala največ volumna, katera mi je zlepila trepalnice in katera mi je bila najbolj všeč.

ORIFLAME The One Smokey maskara; cena cca. 12,00 €

Obožujem Oriflame maskare, še posebej mi je všeč razmerje med ceno in zmogljivostjo izdelka! Smokey maskara je sicer del omejene kolekcije in več ni aktualna, a je zelo podobna The One maskari, ki jo lahko naročiš pri Oriflame. Izpostaviti bi želela globoko črno barvo, ki je ob tem zelo obstojna in se tudi po celodnevnem nošenju ne razmaže. Všeč mi je tudi gosta krtačka, ki trepalnice lepo razdeli in jih kljub temu precizno ovije v črnino – IDEALNO! Vsekakor moja zmagovalka.

CLARINS Be Long Mascara; cena cca. 27,50 €

Be-Long maskara, znamke Clarins, združuje prednosti maskare in seruma za nego trepalnic. Ne preveč črna formula je obogatena s kompleksom, ki aktivno pospešuje rast trepalnic in jih hkrati tudi krepi. Zame idealna izbira za dnevni make-up. Edini minus je nekoliko trša ščetka.

COLLISTAR Shock Black maskara; cena cca. 26,00 €

Velik atribut Collistarjeve maskare je zagotovo velika, voluminozna ščetka, ki ustvari popoln lok v trepalnicah, k temu pripomore tudi precej črna formula z  naravnimi voski. Zelo mi je všeč končen rezultat, saj so moje trepalnice videti precej daljše. Kljub temu majhen minus: želela bi si, da bi pričarala tudi malo več volumna.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP Probel my Eyes Jet maskara; cena cca. 13,00 €

NYX maskara je primerna za vse tiste, ki prisegate na naraven videz, saj izvrstno loči trepalnice, a jih ne pobarva preveč temno. Idealna izbira za tako imenovan ‘nude look’.

ITSTYLE MAKE UP Allungante Supervolume maskara; cena cca. 7,00 €

Kozmetična znamka ItStyle je na našem tržišču precej nova, najdeš jo lahko v blagovnici MAXI v središču Ljubljane. Maskaro uporabljam že nekaj dni in me ni prepričala. Kot ime samo pove, res pričara obljubljen volumen, a trepalnice zelo zlepi.

CATRICE Sensitiv‘ Eyes Volume maskara; cena cca. 6 €

Ker občasno nosim leče, so moje oči takrat zelo občutljive in razdražene. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem našla to Catrice maskaro, z dokaj pigmentirano formulo, ki vsebuje arganovo olje in pantenol za krepljenje trepalnic, hkrati pa je do njih zelo nežna in posledično tudi do oči. Srednje velika krtačka omogoča preprost nanos. Majhen minus: premalo barvnih pigmentov.

L‘OREAL PARIS False Lash Superstar X Fiber maskara; cena cca. 16,00 €

Najnovejša maskara, ki sem jo testirala, prihaja iz lepotne hiše L‘Oreal Paris. Z njeno uporabo naj bi umetne trepalnice postale zgodovina… no ja… sestavljajta jo dve komponenti, temna podlaga in zaključek z mikro delci, ki pričarajo volumen, gostoto in dolžino. Minus: ščetki zlepita trepalnice in končen rezultat je precej nenaraven, občasno se pojavijo tudi grudice na trepalnicah. Po mojem mnenju je maskara primerna za večerni, dramatični make-up.

 

ESSENCE Get BIG! Lashes Volume Boost maskara; cena cca. 3,00 €

Glede na ceno vrhunska maskara! Velika krtačka zajame še tako kratke trepalnice in jih lepo poudari, kljub temu jih ne zlepi. Minus: formula ni preveč obstojna, zato se občasno pojavijo temni madeži pod očmi.

PUPA MILANO Vamp! Mascara Extreme maskara; cena cca. 15,50 €

Zame res revolucionarna maskara za takojšen, ekstremen volumen trepalnic, z dramatičnim učinkom. Idealna maskara za vse, ki prisegamo na pretiran, osupljiv volumen in videz umetnih trepalnic, ne da bi te bile zlepljene. Zame maskara, ki ustvari najlepši volumen!

TREND IT UP Khol maskara 4v1; cena cca. 4,50 €

Formula maskare je obogatena z oljem iz semen bombaža, ki trepalnice nežno krepi in neguje. Posebna krtačka Multiplying omogoča precizen nanos črnila in definirane trepalnice. Minus: volumen se poveča s plastenjem maskare.

DEBORAH MILANO Dream Look maskara; cena cca. 10,00€

Tudi formula Deborah maskare je obogatena z arganovim oljem, ki trepalnice ščiti pred škodljivimi učinki iz okolja in ohranja njihovo mehkobo in prožnost. Všeč mi je posebno oblikovana ščetka iz elastomerov,ki omogoča enakomeren nanos, brez packanja in sprijemanja. Kljub temu so po uporabi moje trepalnice precej zlepljene!