Ko senčilo prevzame vse naloge

Naj ti povem, da lahko od sedaj naprej pozabiš na vse blushe, bronzerje, eyelinerje,…

Pletka za oči lahko nadomesti skoraj vse beauty produkte v tvoji kozmetični torbici. Priznajmo, vedno smo bile navdušene nad produkti, ki prevzamejo več kot samo eno nalogo. Pa naj bo to zaradi pomanjkanja časa, ko smo še raje malce poležale v postelji in nato bile (skoraj) prepozne, ali smo enostavno tako praktične, da imamo raje manj produktov in zato ne moremo brez tistega enega, ki ga lahko raznoliko uporabimo.

Sedaj je tukaj šest beauty načinov, za katere še (morda) ne veš, da potrebuješ le dobra senčila.

Osvetljevalec

Se rada bleščiš in izgledaš sveže? Potem zagotovo obožuješ osvetljevalec! Za to lahko seveda uporabiš bleščeče senčilo, ki je podobno tvojemu tenu kože, le dva odtenka svetlejše. Uporabi velik čopič in senčilo oziroma osvetljevalec nanesi na lička, pod obrvi,…

Bronzer

Seveda senčila niso samo primerna za osvetljevanje, ampak tudi za senčenje. Izberi rjavkasto senčilo z rdečim ali rumenim podtonom. Ali naj bodo v njem bleščice ali ne, je popolnoma tvoja odločitev. Vzemi puhast čopič in senčilo nanesi na predele, ki jih želiš osenčit. Če si morda pretiravala, nič za to! Preko nanesi le transculenten puder in zadeva je rešena.

Senčilo za obrvi

Verjetno to ni nič novega, pa kljub temu je vredno omeniti. Senčilo za veke lahko uporabiš tudi za svoje obrvi. Izberi odtenek, ki je najbližji tvojim obrvim in s tankim poševnim čopičem, s kratkimi nanosi poudari in zapolni svoje obrvi.

                                                                                 Eyeliner

Sama sem po tej metodi posegla kot najstnica, ko eyelinerji še niso bili dovoljeni na mojem spisku kozmetičnih izdelkov J Uporabi temno senčilo in tanek čopič, da tik  ob trepalnicah zarišeš črto. S tem boš definirala oči, brez dramatičnega videza.

Šminka

Ne boš verjela, ampak svojo najljubše senčilo lahko s pomočjo balzama za ustnice spremeniš v svojo najljubšo šminko. Fino zdrobi senčilo in ga pomešaj z isto količino balzama, da dosežeš nežen odtenek, katerega lahko naneseš direktno na ustnice. V kolikor želiš bolj intenzivno barvo dodaj še senčila.

Contour

Glede na to, da smo že ugotovili, da lahko senčila uporabljaš prav tako za senčenje, kot osvetljevanje, ni nič čudnega, da ga jih lahko uporabiš tudi za contourig. Vse kar potrebuješ so mat senčila in dobra čopiča. Prepričaj se le, da je temnejše senčilo dva do tri odtenke temnejše kot tvoj ten kože.