Kako ustrezno uporabiti in nanesti piling, serum in kremo

Pravilna tehnika nanašanja lepotnih izdelkov  vpliva na njihovo učinkovitost, saj je uporaba ustreznih lepotnih izdelkov za vašo kožo le polovica bitke v boju proti prehitrem staranju. Skoraj enako pomembno je, kako se nanašajo in masirajo ti izdelke na/v kožo. Na primer; dnevno kremo naneseš na kožo povsem drugače kot serum, enako velja za čistilni gel in piling. Na srečo so lepotni strokovnjaki razkrili najboljše tehnike ustreznega nanosa kozmetike.

Čistilna pena

Pri nanosu čistilnih izdelkov, kot je recimo čistilna pena, je najbolje, da uporabiš svoje prstke (kazalec, sredinec in prstanec) in izdelek s krožnimi gibi nežno masiraš lica, s polkrožnimi gibi predel nosu in velikimi krožnimi gibi čelo. Za čiščenje obraza si vzemi čas, na ta način boš temeljito očistila kožo in ob tem še stimulirala krvni obtok.

Piling

Uporaba in nanos pilinga je enaka kot pri čistilni peni. A tu je pomembno, da si resnično nežna! Jaz na licih in predelu čela, ki sta pri meni malo bolj mastna predela kože, uporabim majhne krožne gibe z nekoliko več pritiska. Ob tem pustim izdelek še minuto na koži, da se lahko resnično vpije in odstrani vse odmrle celice, umazanijo ter odpre pore.

Serum

Splošno pravilo pri negovanju kože z večimi izdelki hkrati je, da pričneš z najlažjo formulo in zaključiš z najbolj hranljivo. Zato nego prični s serumom, ki ga naneseš na dlani in ga z nežnim tapkanjem vtreš v kožo obraza, vratu in dekolteja.

Krema za oči

Koža okrog oči je izjemno tanka in občutljiva, to pomeni, da moraš biti tukaj še posebej nežna. Serum in kremo za predel okoli oči kani na prstanec in ju z nežnim tapkanjem vtri. Nikakor kremice ne vmasiraj, raztegovanje kože vodi do mikro poškodb, gubic in pospešenega staranja kože.

Vlažilna krema

Najboljše za kožo je, če vlažilno kremo nanašaš s pomočjo kazalca, sredinca in prstanca v krožnih gibih vse od nosu, preko ličnic proti čelu, pa nazaj do ličnic , brade in vratu.