3 triki, ki vodijo do popolnih trepalnic

Kaj sploh so popolne trepalnice? Bi skoraj rekla, da ima vsaka izmed nas svoj ideal, ki odgovarja pojmu popolnih trepalnic. Zame so to črne, dolge, nežno privihane trepalnice, ki niso videti ne zlepljene in ne nenaravne. Za doseganje tega videza sem poskusila že marsikaj in tukaj so moji 3 triki, ki (vsaj mene) vodijo do popolnih trepalnic.

Uporabi več različnih maskar

Včasih ena maskara preprosto ne zadošča za doseganje želenega učinka. Če med sabo kombiniraš različne maskare (max. 3) je lahko končni rezultat precej osupljiv. Moja preverjena kombinacija: osnovna maskara, ki enakomerno loči trepalnice in jih rahlo podviha. Nato dodam še eno plast druge maskare, ki ustvari želen volumen, ne da bi trepalnice zlepila.

Prava tehnika

Zelo pomemben je tudi pravilen nanos maskare. S pravilno tehniko bodo trepalnice videti polne in daljše. Krtačko maskare nežno prisloni h korenini trepalnic – z nežnimi gibi levo in desno krtačko potegni od korenine trepalnic vse do njenih konic. Na ta način boš ovila celotne trepalnice v črnino.

Naliči obe strani trepalnic

Priznam, zelo dolgo nisem nanašala maskaro na obe strani trepalnic, dokler nisem preizkusila tega trika. Ličenje trepalnic sedaj vedno pričnem na ˝zgornji˝ strani trepalnic. Priprem oko in nanesem en sloj maskare, nato oko odprem in z isto maskaro nanesem še en sloj s ˝pravilne,˝ spodnje strani. Tudi tretji sloj z drugo maskaro nanesem samo na klasičen način.