Čistite pravilno

Kdaj ste nazadnje očistili svoje lepotne pripomočke in izdelke? Če morate razmišljati, je to zagotovo že predolgo od tega! Čisti pripomočki in izdelki so enako pomembni, kot lepo nanesena ličila. Če ne veste, kako očistiti določne izdelke in kako pogosto, vam Pentlja sedaj ponuja odgovore.

ČopičiČistite pravilno

Kako pogosto? To variira od uporabe. Če čopiče zmerno uporabljate vsak dan, je čiščenje na vrsti enkrat na dva tedna. V kolikor ste ljubiteljica intenzivnega ličenja, vam predlagamo čistiti pogosteje, lahko tudi vsak dan. Če ste bili ali ste zboleli, vam priporočamo, da čopiče očistite po vsaki uporabi.

Kako? Lahko uporabite profesionalno čistilo za čopiče, ali se odločite kar za otroški šampon. Dodajte ga v skodelico s toplo vodo in čopič nežno nihajte po vodi, dokler ni nobenih sledi ličil več v vodi. Čopiče nato nežno sperite pod mlačno vodo. Pri sušenju bodite pozorni: rahlo iztisnite vodo (ne ožemajte!) in jih položite na brisačo. Nikakor jih ne postavite pokončno, saj tako lahko uničite ščetine in uničite teksturo ščetin in lepilo.

Kovinski pripomočki (škarjice, pincete,…)Čistite pravilno

Kako pogosto? Najboljše po vsaki uporabi.

Kako? Najprej odstranite vse, kar ni iz kovine. Operite vsak pripomoček s toplo vodo in antibakterijskim milom. Na koncu jih pobrišite še z alkoholno krpico, ali jih za kratek čas pomočite v alkohol.

GobiceČistite pravilno

Kako pogosto? Vsakih nekaj uporab.

Kako? Zmočite gobico in nanj kanite nekaj kapljic otroškega šampona ali profesionalnega čistilca. Gobico nežno gnetite in izperite pod toplo vodo. Postopek ponovite toliko krat, dokler voda ob čiščenju gobice ne bo čista.

Glavniki in krtačeČistite pravilno

Kako pogosto? Očistite vsak mesec.

Kako? Glavnike je izjemno enostavno čistiti. V skodelico napolnite vodo in dodajte nekaj sode bikarbone. Glavnik naj se v mešanici namaka cca. 10 minut, nato dobro izperite.

Čiščenje krtač je bolj zapleteno. Najprej poskusite odstraniti s krtače kolikor las je mogoče.  V umivalnik ali večjo posodo nalijte toplo vodo in dodajte nekaj kapljic otroškega šampona. S krtačo »mešajte vodo« približno eno minuto. Če bo krtača še vedno umazana, dodajte še nekaj kapljic šampona in postopek ponovite. Nato krtačo dobro(!) sperite pod toplo vodo in jo sušite obešeno navzdol.

Kozmetična torbicaČistite pravilno

Kako pogosto? Enkrat do dvakrat mesečno.

Kako? Vzemite iz kozmetične torbice vsak izdelek posebej in ga obrišite z vlažno krpico. Na koncu še enako očistite kozmetično torbico in zaključite s čiščenjem s krpico, ki ste jo pomočili v alkohol.